Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja pavāra gaumē

2020. gada 23. aprīlis
Foto: Publicitātes
Ja ar mīklu piņķerēties netīk, tad vari izmantot arī gatavās lazanjas plāksnes, bet kāpēc neizmēģināt ko jaunu?
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis
Pagatavošana
90 min
1. Sagriež sīpolus, burkānu un ķiploku smalkos kubiņos un liek katlā ar 3 ēdamkarotēm sakarsētas olīveļļas, nedaudz apcep.
2. Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā mazliet karamelizējusies.
3. Pievieno ūdeni un vāri 10 minūtes, tad pievieno tomātu mērci un savāri ar gaļu.
4. Paralēli pagatavo balto mērci. Izkausē sviestu ar ēdamkaroti olīveļļas un pievieno miltus. Plaucē tos 2 minūtes, tad lej klāt siltu pienu un vāri, līdz mērce sabiezē.
5. Izrullē mīklu lielās plāksnēs, tādā formā, kādā gatavosi lazanju.
6. Sarīvē sieru.
7. Kārto lazanju. Traukā lej ēdamkaroti baltās mērces, liec svaigo mīklas plāksni, tad sarkano mērci, sieru un atkal balto mērci. Kārto tik kārtu, cik biezu lazanju vēlies. Augšējā kārtā liek balto mērci un sieru.
8. Lazanjas trauku pārklāj ar cepamo papīru un cep 35 minūtes 180 grādos, tad noņem papīru un cep vēl 10 minūtes.
Foto: Publicitātes
9. Pirms griež lazanju, pagaida vismaz 15 minūtes, jo pavisam karsta tā izjuks.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu