Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Ievēro gatavošanas laiku, jo ir svarīgi nepārcept ne dārzeņus, ne lasi.
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 250 g laša filejas
  • 1/2 ziedkāposta
  • 3 burkāni
  • 800 kg kartupeļu
  • 4 daiviņa/s kiploka
  • 50 ml olīveļļas
  • Sāls pēc garšas
  • 1 citrons
  • 200 ml saldā krējuma mērcei
  • Laša marinādei:
  • 1 ēd. k. Teryaki garšvielas
  • 1 ēd. k. maltas saldās paprikas
  • 2 ēd. k. olīveļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Sagatavo dārzeņus – notīra un sagriež mazākos gabalos.
  2. Pievieno ķiploku, sāli un olīveļļu, liek cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 20 minūtēm.
  3. Iemarinē lasi – sajauc Teryaki ar paprikas pulveri, citrona sulu un olīveļļu un apviļā tajā laša fileju.
  4. Kad dārzeņi ir cepušies 20 minūtes, pievieno lasi un turpina cept vēl 15 minūtes.
  5. Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, pievieno sāli un sulu no puses citrona. Pasniedzot pārlej ar to lasi un dārzeņus.

    Labu apetīti!
    Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, pievieno sāli un sul...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu uzpūteņa saldējums

Rabarberu uzpūteņa saldējums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas