-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Kraukšķīgie kartupeļi
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Latvietis un kartupeļi - draudzīga savienība.
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1.5 kg kartupeļu
-
1 sauja timiāna (svaiga vai kaltēta);
-
2 galviņas ķiploka
-
1 tējk. sāls
-
2 ēd. k. olīveļļas
- Papildus:
-
200 g jogurta bez piedevām
-
2 sīpolloki, sagriezti
-
Sāls pēc garšas
-
2 tomāt
-
1 paciņa spinātu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Noskalo kartupeļus un iegriez strēmelēs 3/4 kartupeļa dziļumā.
-
Cepamajā traukā ieber timiānu, virsū kārto kartupeļus, sajauc eļļu ar rīvētu ķiploku un sāli un pārlej kartupeļiem.
-
Liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 25 minūtēm zem folijas un vēl uz 15 minūtēm bez tās.
-
Pasniedz, pierīvējot citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilinot svaigu citrona sulu.
-
Atsevišķi pievieno jogurtu ar sāli un lociņiem un sagrieztus tomātus ar spinātiem vai sajauc visu kopā salātos.
Labu apetīti!
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs