Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kraukšķīgie kartupeļi

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Latvietis un kartupeļi - draudzīga savienība.
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1.5 kg kartupeļu
  • 1 sauja timiāna (svaiga vai kaltēta);
  • 2 galviņas ķiploka
  • 1 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Papildus:
  • 200 g jogurta bez piedevām
  • 2 sīpolloki, sagriezti
  • Sāls pēc garšas
  • 2 tomāt
  • 1 paciņa spinātu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Noskalo kartupeļus un iegriez strēmelēs 3/4 kartupeļa dziļumā.
  2. Cepamajā traukā ieber timiānu, virsū kārto kartupeļus, sajauc eļļu ar rīvētu ķiploku un sāli un pārlej kartupeļiem.
  3. Liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 25 minūtēm zem folijas un vēl uz 15 minūtēm bez tās.
  4. Pasniedz, pierīvējot citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilinot svaigu citrona sulu.
  5. Atsevišķi pievieno jogurtu ar sāli un lociņiem un sagrieztus tomātus ar spinātiem vai sajauc visu kopā salātos.

    Labu apetīti!
    Atsevišķi pievieno jogurtu ar sāli un lociņiem un sagrieztus...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas