Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Zeltainās kanēļmaizītes

2020. gada 3. aprīlis
Foto: Spoki.lv
Ja mājās ir kārtainā mīkla, cukurs, kanēlis un ola - jācep kanēļmaizītes.
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Spoki.lv
2. Darbu sāk ar cukura iebēršanu trauciņā. Tā ne pārāk daudz - 100 g aptuveni.
Foto: Spoki.lv
3. Pievieno kanēli. Varētu būt kādas 3 tējkarotes. Par daudz vēl nekad nav bijis, par maz gan sanācis.
Foto: Spoki.lv
4. Samaisa kopā - tā, lai ir smuki brūns.
Foto: Spoki.lv
5. Tā kā man rokas aug nezinnokurienes, tad es nemāku īpaši smuki uzkaisīt to cukura/kanēļa maisījumu ar karoti uz mīklas. Es izlīdzos ar cukura/kanēļa maisījuma iebēršanu tukšā garšvielu trauciņā, kuram ir lieli caurumi.
Foto: Spoki.lv
6. Otrā bļodiņā sakuļ 1 olu. Vēlams, pēc iespējas labāk, bet arī slinki sakulta derēs.
Foto: Spoki.lv
7. Tad ņem mīklu (saldētā jau ir plāksnēs), mazliet parullē plānāku. Bet var arī nerullēt plānāku, tikai tad arī mazāk maizīšu sanāk (toties tās ir pufīgākas). Tā kā man nav mīklas ruļļa, izlīdzējos ar garenu padomju laika burku - peeeerfekti der!
Foto: Spoki.lv
8. Tad iesmērē mīklu ar olu.
Foto: Spoki.lv
9. Uzber virsū cukura/kanēļa maisījumu. Kā redzat, diezgan biezā kārtā.
Foto: Spoki.lv
10. Sarullē mīklu desiņā. Tā kā veikalā nopērkamā sasaldētā mīkla ir diezgan liela, tad es viņu vispirms pārgriezu uz pusēm, lai ir vieglāk salocīt.
Foto: Spoki.lv
11. Salocīto desiņu ņem un sagriež aptuveni 1.5 cm platos gabaliņos.
Foto: Spoki.lv
12. Gabaliņus liek uz pannas, apziež ar olu, mazliet iespiež, lai ir plakanāki (to var arī nedarīt - atšķirība nav īpaši liela), kā arī uzber vēl kanēļa/cukura maisījumu viducītī. Starp gabaliņiem vajadzētu atstāt kādu 3 cm atstarpi.
Foto: Spoki.lv
13. Jācep kādas 13 minūtes 200 grādu temperatūrā!
Foto: Spoki.lv
14. Tādas izskatās manas kanēļmaizītes, kad ir gatavas.
Foto: Spoki.lv
15. Man garšoja.

Labu apetīti!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu