Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zeltainās kanēļmaizītes

FOTO: Spoki.lv

Ja mājās ir kārtainā mīkla, cukurs, kanēlis un ola - jācep kanēļmaizītes.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums kārtainā mīkla
  • 100 g cukurs
  • 3-4 tējk. kanēlis
  • 1 ola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
    Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.

    FOTO: Spoki.lv

  2. Darbu sāk ar cukura iebēršanu trauciņā. Tā ne pārāk daudz - 100 g aptuveni.
    Darbu sāk ar cukura iebēršanu trauciņā. Tā ne pārāk daudz -...

    FOTO: Spoki.lv

  3. Pievieno kanēli. Varētu būt kādas 3 tējkarotes. Par daudz vēl nekad nav bijis, par maz gan sanācis.
    Pievieno kanēli. Varētu būt kādas 3 tējkarotes. Par daudz vē...

    FOTO: Spoki.lv

  4. Samaisa kopā - tā, lai ir smuki brūns.
    Samaisa kopā - tā, lai ir smuki brūns.

    FOTO: Spoki.lv

  5. Tā kā man rokas aug nezinnokurienes, tad es nemāku īpaši smuki uzkaisīt to cukura/kanēļa maisījumu ar karoti uz mīklas. Es izlīdzos ar cukura/kanēļa maisījuma iebēršanu tukšā garšvielu trauciņā, kuram ir lieli caurumi.
    Tā kā man rokas aug nezinnokurienes, tad es nemāku īpaši smu...

    FOTO: Spoki.lv

  6. Otrā bļodiņā sakuļ 1 olu. Vēlams, pēc iespējas labāk, bet arī slinki sakulta derēs.
    Otrā bļodiņā sakuļ 1 olu. Vēlams, pēc iespējas labāk, bet ar...

    FOTO: Spoki.lv

  7. Tad ņem mīklu (saldētā jau ir plāksnēs), mazliet parullē plānāku. Bet var arī nerullēt plānāku, tikai tad arī mazāk maizīšu sanāk (toties tās ir pufīgākas). Tā kā man nav mīklas ruļļa, izlīdzējos ar garenu padomju laika burku - peeeerfekti der!
    Tad ņem mīklu (saldētā jau ir plāksnēs), mazliet parullē plā...

    FOTO: Spoki.lv

  8. Tad iesmērē mīklu ar olu.
    Tad iesmērē mīklu ar olu.

    FOTO: Spoki.lv

  9. Uzber virsū cukura/kanēļa maisījumu. Kā redzat, diezgan biezā kārtā.
    Uzber virsū cukura/kanēļa maisījumu. Kā redzat, diezgan biez...

    FOTO: Spoki.lv

  10. Sarullē mīklu desiņā. Tā kā veikalā nopērkamā sasaldētā mīkla ir diezgan liela, tad es viņu vispirms pārgriezu uz pusēm, lai ir vieglāk salocīt.
    Sarullē mīklu desiņā. Tā kā veikalā nopērkamā sasaldētā mīkl...

    FOTO: Spoki.lv

  11. Salocīto desiņu ņem un sagriež aptuveni 1.5 cm platos gabaliņos.
    Salocīto desiņu ņem un sagriež aptuveni 1.5 cm platos gabali...

    FOTO: Spoki.lv

  12. Gabaliņus liek uz pannas, apziež ar olu, mazliet iespiež, lai ir plakanāki (to var arī nedarīt - atšķirība nav īpaši liela), kā arī uzber vēl kanēļa/cukura maisījumu viducītī. Starp gabaliņiem vajadzētu atstāt kādu 3 cm atstarpi.
    Gabaliņus liek uz pannas, apziež ar olu, mazliet iespiež, la...

    FOTO: Spoki.lv

  13. Jācep kādas 13 minūtes 200 grādu temperatūrā!
    Jācep kādas 13 minūtes 200 grādu temperatūrā!

    FOTO: Spoki.lv

  14. Tādas izskatās manas kanēļmaizītes, kad ir gatavas.
    Tādas izskatās manas kanēļmaizītes, kad ir gatavas.

    FOTO: Spoki.lv

  15. Man garšoja.

    Labu apetīti!
    Man garšoja.

Labu apetīti!

    FOTO: Spoki.lv

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu uzpūteņa saldējums

Rabarberu uzpūteņa saldējums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas