Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Grauzdētu auzu pārslu deserts ar ķiršu mērci

Grauzdētu auzu pārslu deserts ar ķiršu mērci

FOTO: Zane Bloka

Ja vēlies, lai pārslas ir mazliet mīkstākas, iemaisi tās putukrejumā un ļauj mazliet samirkt.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Pārslām:
  • 200 g auzu pārslas
  • 3-4 ēd. k. cukurs
  • 1 ēd. k. sviests
  • Putukrējumam:
  • 200 ml saldais krējums
  • 1 tējk. cukurs
  • Ķiršu mērcei:
  • 300 g saldēti ķirši
  • 1-2 ēd. k. cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņā ber ķiršus, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un pievieno cukuru. Vāra ~10 minūtes.
  2. Pa to laiku pannā ber auzu pārslas un ieliek sviestu. Visu kopā karsē, līdz jūt auzu pārslu aromātu.
  3. Visu pārber ar cukuru un visu maisot karsē, līdz cukurs izkusis un pārslas kļūst zeltainas.
  4. Pārslas ņem nost no pannas, bet kādā škīvī, izlīdzina un ļauj pilnībā atdzist.
  5. Kamēr dziest pārslas, tiek galā ar ķiršiem: ja tie bez kauliņiem, super, var viegli sablendēt, lai ķiršu gabaliņi mazāki. Man bija ar kauliņiem, tāpēc, izmantojot sietu, tos izņēmu.
    Mērci arī pilnībā atdzesē.
  6. Saldo krējumu kopā ar cukuru sakuļ, līdz iegūst putukrējumu.
    NB! Nesakul sviestā!
  7. Pēdējais solis, kārto desertu: glāzes apakšā lej ķiršu mērci, tad uzliek putukrējumu, ber pārslas, atkal putukrējumu, mazliet ķiršu mērci un pārslas dekoram.
    Pēdējais solis, kārto desertu: glāzes apakšā lej ķiršu mērci...

    FOTO: Zane Bloka

  8. Secību var arī mainīt - var liet mērci, iekšā iebērt pārslas, tad likt putukrējumu un atkal pārslas - kā nu kuram patīk!

    Lai labi garšo!
    Secību var arī mainīt - var liet mērci, iekšā iebērt pārslas...

    FOTO: Zane Bloka

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas