Sākums > Receptes > Deserti

Grauzdētu auzu pārslu deserts ar ķiršu mērci

2020. gada 29. marts
Foto: Madara Stankeviča
Ja vēlies, lai pārslas ir mazliet mīkstākas, iemaisi tās putukrejumā un ļauj mazliet samirkt.
Pagatavošana
40 min
1. Katliņā ber ķiršus, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un pievieno cukuru. Vāra ~10 minūtes.
2. Pa to laiku pannā ber auzu pārslas un ieliek sviestu. Visu kopā karsē, līdz jūt auzu pārslu aromātu.
3. Visu pārber ar cukuru un visu maisot karsē, līdz cukurs izkusis un pārslas kļūst zeltainas.
4. Pārslas ņem nost no pannas, bet kādā škīvī, izlīdzina un ļauj pilnībā atdzist.
5. Kamēr dziest pārslas, tiek galā ar ķiršiem: ja tie bez kauliņiem, super, var viegli sablendēt, lai ķiršu gabaliņi mazāki. Man bija ar kauliņiem, tāpēc, izmantojot sietu, tos izņēmu.
Mērci arī pilnībā atdzesē.
6. Saldo krējumu kopā ar cukuru sakuļ, līdz iegūst putukrējumu.
NB! Nesakul sviestā!
7. Pēdējais solis, kārto desertu: glāzes apakšā lej ķiršu mērci, tad uzliek putukrējumu, ber pārslas, atkal putukrējumu, mazliet ķiršu mērci un pārslas dekoram.
Foto: Madara Stankeviča
8. Secību var arī mainīt - var liet mērci, iekšā iebērt pārslas, tad likt putukrējumu un atkal pārslas - kā nu kuram patīk!

Lai labi garšo!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu