Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Lazanja

FOTO: daudiša diāna

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • Lazanjas plaksnes
  • 800 g malta gala
  • 1 sīpols
  • 500 ml tomātu mērce
  • Parmezāns
  • Paprikas pulveris
  • Sāls
  • Pipari
  • Oregano jeb raudene
  • Bešamela mērcei:
  • 40 g sviests
  • 40 g milti
  • 0.5 l piens
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s melnie pipari
  • 1 šķipsna/s muskatrieksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Katliņā izkausē sviestu un, visu laiku maisot ar putojamo slotiņu, apcep miltus. Galvenais – nepiededzināt!
    Pa drusciņai pielej pienu un visu laiku maisa. Principā turpmākās minūtes 15 līdz 20 ir jānodarbojas ar maisīšanu, kamēr mērce sabiezē.
    Beigās pievieno sāli, piparus un muskatriestu. Ja izveidojušies kunkulīši vai plēve, no tās tiek vaļā, izkāšot mērci caur sietu.
    Katliņā izkausē sviestu un, visu laiku maisot ar putojamo sl...

    FOTO: daudiša diāna

  2. Lielā katlā uzliek vārīties ūdeni. Kad tas sāk burbuļot , pieber sāli un vārīties liek lazanjas plāksne. Skatīties uz iepakojuma vārīšanas laiku. Ņem vērā, ka plāksnes vēl gatavosies krāsnī ar pārējām sastāvdaļām.
    Nepārvāri!
  3. Vidēji lielā katla lej mazliet eļļu, uzkarsē un pieber sasmalcinātu sīpolu.
  4. Kad tas zeltaini brūns, liek klāt malto gaļu un kārtīgi apcep visu kopā, pieberot arī garsvielas pec garsas, kas nu kuram tuvaks punča garšai.
  5. Kad gaļa gandrīz gatava, pieliek tomātu mērci. Tā var but gan ar gabaliņiem, gan bez. Atkarīgs kā patīk ģimenes biedriem jvai draugiem. Pasautē visu un gatavs.
  6. Atliek salikt visu pa kārtam traukā, ko var likt krāsni.
    Pirmais slānis ir lazanjas plāksnes, tad gaļas maisījums, bešamela mērce un parmezāns.
    Atliek salikt visu pa kārtam traukā, ko var likt krāsni. 
P...

    FOTO: daudiša diāna

  7. Tā saliek visu, līdz trauks pilns. Jo vairāk siera, jo gardāk būs!
    Tā saliek visu, līdz trauks pilns. Jo vairāk siera, jo gardā...

    FOTO: daudiša diāna

  8. Liek krāsnī 180 grādos uz aptuveni 30 līdz 40 minūtēm.
    Liek krāsnī 180 grādos uz aptuveni 30 līdz 40 minūtēm.

    FOTO: daudiša diāna

  9. Kad augšējā kārtiņa skaisti brūna, viss gatavs.

    Labu apetīti!
    Kad augšējā kārtiņa skaisti brūna, viss gatavs.

Labu apet...

    FOTO: daudiša diāna

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Pamatēdieni

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes