Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kanēļmaizītes

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Recepti iesūtīja mūsu lasītāja Diāna. Paldies!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Rauga mīkla:
  • 0.5 kg milti
  • 25 g raugs
  • 200 ml piens
  • 100 g sviests
  • 3 ēd. k. cukurs
  • Sāls
  • Pildījums:
  • Kanēlis
  • Sviests
  • Cukurs
  • Ola pārsmērēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Bļonā sadrupina raugu, pielej pavisam mazliet siltu ūdeni, ieber nedaudz cukura un atstāj.
  2. Katlā izkausē sviestu. Tam pievieno pienu, cukuru un sāli. Maisījumu nedrīkst vārīt, tam jābūt siltam.
  3. Pievieno izšķīdušo raugu. Samaisa.
  4. Bļodā jau iebērti milti, tiem pāri lej pagatavoto maisījumu. Visu samaisa un izmīca mīklu.
    Bļodā jau iebērti milti, tiem pāri lej pagatavoto maisījumu....

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Kad mīkla uzrūgusi, ņem daļu, izrullē kantainā formā.
    Kad mīkla uzrūgusi, ņem daļu, izrullē kantainā formā.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  6. Apsmērē ar mīkstu sviestu, bagātīgi pārkaisa ar cukuru un kanēli. Sarullē.
    Apsmērē ar mīkstu sviestu, bagātīgi pārkaisa ar cukuru un ka...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  7. Ruletīti sagriež šķēlītēs un kārto uz cepamā papīra.
  8. Sakuļ olu, ar to pārsmērē maizītes. Paralēli sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  9. Cep smalkmaizītes aptuveni 15-20 minūtes, līdz tās skaisti uzpūtušās un zeltainas.

    Lai labi garšo!
    Cep smalkmaizītes aptuveni 15-20 minūtes, līdz tās skaisti u...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konditoreja un maize

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes