Banānu uzpūtenis mūsu ausīm liekas tāds neparastāks. Bet rezultāts ir labs -viegls, mutē kūstošs, ar banānu maigo garšu piepildīts deserts.
Pagatavošana
300 min
1. Želatīnam uzlej nedaudz ūdeni no kopējā ūdens daudzuma un uzbriedina.
2. Gatavus banānus kārtīgi saspaida un samaisa ar daļu cukura. To var darīt ar dakšiņu.
3. Karstā ūdenī ieber pārējo cukuru, uzvāra, nedaudz atdzesē, tad ielej želatīna masu un, rūpīgi maisot, izkausē to. Ja želatīns nav izkusis, tad vēl pasilda šķidrumu. Pielej citrona sulu vai citronskābi pēc garšas. Es izmantoju mango pulveri, ko ļoti ērti izmantot citrona sulas vietā.
4. Atdzesē līdz 50-60 grādiem, pievieno banānu biezeni, saputo, saliek porciju traukos un atdzesē.