Saimnieces medus kūka

2020. gada 3. februāris
Foto: Virtuve diviem
Receptes saimniece man to iedeva ar vārdiem, ka tā esot viņas mīļākā kūka. Kūka tiešām sulīga ar sev raksturīgo medus garšas piesitienu un pie tam viegli gatavojama.
Pagatavošana
300 min
1. Katlā uz mazas uguns maisot silda pienu, medu, cukuru, sāli līdz cukurs izkusis.
2. Pievieno sviestu un maisot izkausē.
3. Pievieno sodu un uz lielās uguns maisa kādas 5 minūtes, līdz veidojas brūnas krāsas masa. Jāuzmanās, lai nepiedeg.
4. Noņem no uguns un maisa līdz nedaudz atdziest, pa vienai rūpīgi iemaisa olas, tad liek klāt miltus. Mīkla sākumā mazliet lipīga, bet galvenais, lai var veidot mīklas bumbu. Liek maisiņā un atstāj mierā kādas 20 minūtes, lai milti uzbriest.
5. Mīklu sadala 6 bumbās.
6. Plāni izrullē un cep 200 grādos.
7. Starp atdzisušām kārtām iesmērē krēmu un ļauj kārtīgi ievilkties.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu