Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Saldā Ziemassvētku brunete

2019. gada 27. decembris
Foto: Publicitātes
Ja svētku laikā paredzētas visādas piņķerīgas un garas gatavošanas, tad šis būs pavisam ašs, bet izcili garšīgs darbiņš - saldā šokolādes desa, bet šoreiz papildināta arī ar piparkūkām. Apsolu, ka noderēs svētku galdam, ciemakukulim, garšos visiem un neviena svētku piparkūka nekad vairs neies zudumā!
Autore: ēdienu blogere Zane Grēviņa, “Našķoties” grāmatas autore
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
250 min
1. Kvadrātcepumus un piparkūku cepumus ar pirkstiem salauž mazos gabaliņos un ber lielā bļodā.
Foto: Publicitātes
2. Cepumiem pievieno mazākos kriksīšos sagrieztu marmelādi, kakao pulveri un sastāvdaļas ar karoti sajauc.
Foto: Publicitātes
3. Katliņā izkausē sviestu, ar to pārlej bļodas saturu, pievieno iebiezināto pienu, sāli, vaniļas ekstraktu vai vaniļas pupiņu pastu un visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa.
4. Masu izgāž uz cepamā papīra, pārtikas plēves vai bišu vaska lupatiņas (to gan vajadzēs tāda pusgaldauta izmērā, ja nu kas), tad masu saspaida desveidīgā formā, to kārtīgi satin plēvē/papīrā vai lupatiņā, tad liek ledusskapī uz kādām stundām 3 vai uz nakti.
5. Kad šokolādes desa savā nodabā ledusskapī sagatavojusies, to iztin un no visām pusēm apviļā nesaldinātā kakao pulverī (saldā brunete un tāds rūgtens kakao pulveris, manuprāt, ir burvīga kombinācija).
Foto: Publicitātes
6. Tad šokodesu sagriež šķēlītēs un pasniedz!
Foto: Publicitātes
Uz augšu