Vienkāršā ābolkūka

Ļoti vienkārša ābolkūka. Pamatu, bez āboliem, var izmantot arī vairāku slāņu tortei. Ābolu vietā var likt arī rabarberus, bumbierus vai piem. cietus persikus.

Bet ja gribi gaisīgu, vieglu un tādu, lai visiem ir pārsteigums (taču tu virtuvē pavadīji tikai 10 min), tad seko receptei.

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 1 glāze/s milti
  • 1 glāze/s cukurs
  • 3 āboli
  • 1/2 tējk. vanilīna cukurs
  • 1 tējk. cepamais pulveris

Pagatavošana

70 min.
  1. Olu baltumus atdala no dzletenumiem. Olu baltumus uzputo līdz stingrām putām.
  2. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vanilīna cukuru un uzputo līdz olas paliek gaišas un palielinās apjomā. Tad pievieno miltus ar cepamo pulveri un ātri uzputo vēlreiz.
  3. Ābolus nomizo, sagriež mazākos gabalos un iejauc mīklā. Un pēdējos uzmanīgi, bet ātri iecilā olu baltumus. Es pa virsu uzbēru saldētas brūklenes, burtiski pussauju.
  4. Formu iesmērē ar eļļu un pārliek mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 grādos apmēram 1 stundu Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  5. Es iesaku kūku atdzesēt pirms pasniegšanas. Un man ļoti tā garšo ar saldējumu, tāpēc parasti es cukuru lieku mazāk kā vienu glāzi.

    Lai labi garšo!
    Es iesaku kūku atdzesēt pirms pasniegšanas. Un man ļoti tā g...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi