Vienkāršā ābolkūka

2019. gada 28. novembris
Foto: Pipars.lv
Ļoti vienkārša ābolkūka. Pamatu, bez āboliem, var izmantot arī vairāku slāņu tortei. Ābolu vietā var likt arī rabarberus, bumbierus vai piem. cietus persikus.

Bet ja gribi gaisīgu, vieglu un tādu, lai visiem ir pārsteigums (taču tu virtuvē pavadīji tikai 10 min), tad seko receptei.
Pagatavošana
70 min
1. Olu baltumus atdala no dzletenumiem. Olu baltumus uzputo līdz stingrām putām.
2. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vanilīna cukuru un uzputo līdz olas paliek gaišas un palielinās apjomā. Tad pievieno miltus ar cepamo pulveri un ātri uzputo vēlreiz.
3. Ābolus nomizo, sagriež mazākos gabalos un iejauc mīklā. Un pēdējos uzmanīgi, bet ātri iecilā olu baltumus. Es pa virsu uzbēru saldētas brūklenes, burtiski pussauju.
4. Formu iesmērē ar eļļu un pārliek mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 grādos apmēram 1 stundu Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
5. Es iesaku kūku atdzesēt pirms pasniegšanas. Un man ļoti tā garšo ar saldējumu, tāpēc parasti es cukuru lieku mazāk kā vienu glāzi.

Lai labi garšo!
Foto: Pipars.lv
Uz augšu