Gaļas - griķu bumbiņas

Kolekcijas: Fotorecepšu
Labs pusdienu variants. Domāju, ka garšos visiem, kam garšo griķi.

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 0.5 kg maltā gaļa
  • 200 g vārīti griķi
  • 50 g cietais siers
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 2 daiviņa/s ķiploks
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

50 min.
  1. Malto gaļu samaisa ar sīki sagrieztiem sīpoliem, ķiploku, pievieno olu, sāli, piparus un citas garšvielas pēc paša izvēles. Labi samaisa.
  2. Sieru sarīvē uz rupjās rīves un pievieno pie pārējās masas.
  3. Tad iemaisa vārītos griķus. Ar slapjām rokām veido apaļas bumbiņas.
  4. Var likt uz cepampapīra un cept cepeškrāsnī 180 grādos.
    Var likt uz cepampapīra un cept cepeškrāsnī 180 grādos.
  5. Es liku cepamtraukā uz sagrieztām sīpolu šķēlēm.
    Es liku cepamtraukā uz sagrieztām sīpolu šķēlēm.
  6. Kādas 10 minūtes pirms cepšanas beigām uzlēju skābo krējumu atsķaidītu nedaudz ar ūdeni un sāli. Var uzliet saldo krējumu, tas pēc izvēles. Griķus var aizvietot ar rīsiem.

    Labu apetīti!
    Kādas 10 minūtes pirms cepšanas beigām uzlēju skābo krējumu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi