Sākums > Receptes > Deserti

Gaisīgais zefīra, dzērveņu un rupjmaizes kārtojums

2019. gada 20. novembris
Foto: Virtuve diviem
Paņem kumosiņu un vari sajust gan nedaudz rupjmaizes rūgteno, nedaudz rupjo toni, kuru ļoti veiksmīgi notušē zefīra saldums un tad lēnām var sajust dzērvenes skābeno rūgtensaldo garšu sajaukumu. Atliek tik izgaršot to!
Pagatavošana
250 min
1. Maizi sagriež šķēlēs un cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdē (150 grādos kādas 15 min), uzmana, lai nesadeg, tad to samaļ, sajauc ar cukuru un sviestu un, pastāvīgi maisot, uz pannas uzsilda. Ja paceps ilgāk, varēs desertā sajust karamelizējušās rupjmaizes drupačas. Noliek atdzesēt.
2. Vāra dzērveņu ķīseli. Dzērvenes liek vārošā ūdenī (500 ml) un vāra līdz ogas sāk pārsprāgt. Karstu izrīvē caur sietu. Pievieno cukuru un vēlreiz liek uz uguns. Kārtīgi maisot, pielej pārējā ūdenī (200 ml) samaisītu kartupeļa cieti, pavāra kādu pusminūti, liek atdzesēties. Ik pa laikam apmaisa, lai neveidotos plēve.
3. Želatīna plāksnītes aplej ar aukstu ūdeni.
4. Blendera traukā ieplucina zefīra gabaliņus, pielej kefīru un kārtīgi sablenderē. Žēlatīnam nospiež ūdeni, pievieno kādas 2 ē.k. zefīra/kefīra maisījumu un maisot silda līdz želatīns izšķīdis, tad to pievieno pie kefīra maisījuma. Kārtīgi samaisa. Maisījums ir diezgan šķidrs, bet tādam tam jābūt. Pēc tam tas sastings.
5. Kopā likšana: Trauciņā vai glāzē ieber rupjmaizes kārtu,nedaudz piepresē.
Virsū lej dzērveņu ķīseli,lai kārtīgi samitrinātu rupjmaizes drupačas. Noliek vēsā vietā, lai ievelkas.
6. Uzmanīgi lej virsū zefīra/kefīra masu. Liek ledusskapī, lai sastingst.
Pirms pasniegšanas,kā pēdējo lej ķīseļa kārtu.
Foto: Virtuve diviem
7. Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu