Sākums > Receptes > Zupas

Ātrā zupa ar malto gaļu

2019. gada 13. novembris
Foto: Grey Wolf
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Grey Wolf
2. Sasmalcina sīpolus un sarīvē burkānus, kartupeļus var paspēt nomizot un sagriezt procesa gaitā, tas ļauj ietaupīt laiku.
Foto: Grey Wolf
3. Gaļu liek apmēram 2-3 litros auksta vai remdena ūdens un izšķīdina, lai nav kunkuļi. Ūdens daudzums atkarīgs no tā,cik daudz gaļas. Liek vārīties.
Foto: Grey Wolf
4. Nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus, neaizmirstot pievienot mazliet sāls.
Foto: Grey Wolf
5. Apcep arī sīpolus.
Kamēr sīpoli un burkāni cepas, neaizmirst pieskatīt un, laiku pa laikam, apmaisīt gaļu, lai neveidojas kunkuļi.
Foto: Grey Wolf
6. Tā kā zupā būs mazi maltās gaļas gabaliņi, tad, protams, vesels pipars būtu traki,
tāpēc visas garšvielas, kādu stundu iepriekš novāru atsevišķi, kopā ar sāli, un kad ievilcies to visu nokāšu caur sietiņu.
Var izmanot arī speciālos sietiņus garšvielām.
Foto: Grey Wolf
7. Tā kā gaļa vārās, kamēr sīpoli un burkāni cepas, apmēram 5-6 minūtes, laiku neuzņemu, bet nu apmēram tā, kad sīpoli un burkāni apcepti, tos liek klāt gaļai, pievieno arī garšvielas, vai nu kā es, iepriekš sagatavotās, vai var speciālā garšvielu maisiņā - katrā ziņā gaumes jautājums. Pagaršo, vai pietiek sāls.

Visu vāra apmēram 5-7 minūtes. Tikmēr var nomizot un sagriezt kartupeļus.
Foto: Grey Wolf
8. Pievieno kartupeļus un vāra, kamēr tie gatavi. Izslēdz plīti un ļaujam zupai pāris minūtes atpūsties.
Foto: Grey Wolf
9. Var pasniegt ar krējumu, bet no pieredzes zinu, ka zupa ir diezgan trekna un papildus krējums neprasās.

Lai labi garšo!
Foto: Grey Wolf
Uz augšu