Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Sliņķu krēms

Sliņķu krēms

FOTO: Sarmīte Volkova

Esmu iedevusi viņam "sliņķa" vārdu. Kāpēc? Tāpēc, ka pagatavošana sastāv tikai no putošanas, ja neskaita atdzesēšanu.
Šis ir UNIKĀLS krēms! Tāpēc, ka: 1) var ātri pagatavot; 2) izdodas vienmēr; 3) var variēt ar garšām, pat izmantojot tikai krējumu, pilnpienu un želatīnu "sliņķis" ir ļoti garšīgs; 4) neviens nesaprot, no kā krēms ir gatavots; 5) var ēst ar ķīseli, ievārījumu, šokolādi, augļiem,...; 6) kā krēmu var izmantot kūkās.
Galvenais sākumā putot tikai skābo krējumu vienu pašu, kamēr paceļas 2 reizes. Lai labi garšo!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 500 g skābs krējums
  • 397 g iebiezināts pilnpiens
  • 15 g želatīns
  • 1 trīs vienā viena šķīstošā kafija
  • 70 ml ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Nepieciešams apmēram 2 litri liels trauks putošanai.
    Želatīnu aplej ar ūdeni, uzbriedina. Liek karstā ūdens peldē un izkausē.
    Nepieciešams apmēram 2 litri liels trauks putošanai.
Želatī...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  2. Skābo krējumu ielej putojamā traukā un puto, kamēr masa palikusi nedaudz biezāka un palielinājusies apmēram 2 reizes.
    Skābo krējumu ielej putojamā traukā un puto, kamēr masa pali...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  3. Pielej pilnpienu, atkal puto, kamēr visa masa palielinājusies apmēram 3 reizes. Pieber šķīstošo kafiju un to ieputo masā.
    Masu putojot, pielej atdzesētu, izkausētu želatīnu.
    Pielej pilnpienu, atkal puto, kamēr visa masa palielinājusie...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  4. Sliņķu krēms gatavs,
    Izlej skaistākā traukā un noliek aukstumā.
    Sliņķu krēms gatavs,
Izlej skaistākā traukā un noliek aukst...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  5. Kopējais putošanas laiks 10-15 minūtes.

    Lai lai garšo!
    Kopējais putošanas laiks 10-15 minūtes. 

Lai lai garšo!

    FOTO: Sarmīte Volkova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu pankūkas ar lasi, skābā krējuma - diļļu mērci

Kartupeļu pankūkas ar lasi, skābā krējuma - diļļu mērci

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA