Sliņķu krēms

2019. gada 9. novembris
Foto: Sarmīte Volkova
Esmu iedevusi viņam "sliņķa" vārdu. Kāpēc? Tāpēc, ka pagatavošana sastāv tikai no putošanas, ja neskaita atdzesēšanu.
Šis ir UNIKĀLS krēms! Tāpēc, ka: 1) var ātri pagatavot; 2) izdodas vienmēr; 3) var variēt ar garšām, pat izmantojot tikai krējumu, pilnpienu un želatīnu "sliņķis" ir ļoti garšīgs; 4) neviens nesaprot, no kā krēms ir gatavots; 5) var ēst ar ķīseli, ievārījumu, šokolādi, augļiem,...; 6) kā krēmu var izmantot kūkās.
Galvenais sākumā putot tikai skābo krējumu vienu pašu, kamēr paceļas 2 reizes. Lai labi garšo!
Pagatavošana
60 min
1. Nepieciešams apmēram 2 litri liels trauks putošanai.
Želatīnu aplej ar ūdeni, uzbriedina. Liek karstā ūdens peldē un izkausē.
Foto: Sarmīte Volkova
2. Skābo krējumu ielej putojamā traukā un puto, kamēr masa palikusi nedaudz biezāka un palielinājusies apmēram 2 reizes.
Foto: Sarmīte Volkova
3. Pielej pilnpienu, atkal puto, kamēr visa masa palielinājusies apmēram 3 reizes. Pieber šķīstošo kafiju un to ieputo masā.
Masu putojot, pielej atdzesētu, izkausētu želatīnu.
Foto: Sarmīte Volkova
4. Sliņķu krēms gatavs,
Izlej skaistākā traukā un noliek aukstumā.
Foto: Sarmīte Volkova
5. Kopējais putošanas laiks 10-15 minūtes.

Lai lai garšo!
Foto: Sarmīte Volkova
Uz augšu