Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Risoto ar zaļajiem zirnīšiem un bekonu

2019. gada 7. novembris
Foto: Vegeta
Risoto izcelsme ir meklējama Itālijā, tomēr savu popularitāti tas ir ieguvis visā pasaulē. Ir neskaitāmas receptes kā to pagatavot, bet viens ir skaidrs – bez rīsiem un buljona neiztikt nekādi!
Recepte tapusi sadarbībā ar Vegeta.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo nepieciešamos produktus.
Foto: Vegeta
2. Sīpolu un bekonu sagriež mazākos kubiņos.
Foto: Vegeta
3. Sausā pannā bekonu kārtīgi apcep.
Foto: Vegeta
4. Katlā ielej 1l ūdens, pievieno buljona kubiņus un vāra 3 minūtes.
Foto: Vegeta
5. Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno timiāna lapiņas, sagrieztus sīpolus un ātri apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno rīsus un cep līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, 2-3 minūtes.
Foto: Vegeta
6. Tad pakāpeniski pievieno buljonu (pa pāris kausiņiem), apmaisa un vāra, līdz šķidrums ir izvārījies. Pievieno vēl pāris kausus buljona un arī apmaisot vāra, līdz šķidrums izvārās. Tā atkārto vēl 2-3 reizes līdz rīsi ir mazliet pacieti iekšpusē (al dente).
Foto: Vegeta
7. Pašās beigās ātri iemaisa zirnīšus un rīvētu sieru. Sautē vēl 1 minūti un uguni izslēdz.
Foto: Vegeta
8. Risoto jābūt mazliet pašķidram, jo atdziestot tas sabiezēs. Tāpēc ja šķiet, ka sanāk pa biezu, tad ar sieru un zirnīšiem var pievienot mazliet ūdeni, bet atkal svarīgi nepārcensties.
9. Pirms pasniegšanas pievieno bekonu, ātri apmaisa un kārto porcijas šķīvjos. Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu sieru.
Foto: Vegeta
10. Labu apetīti!
Foto: Vegeta
Uz augšu