Risoto ar zaļajiem zirnīšiem un bekonu

Risoto izcelsme ir meklējama Itālijā, tomēr savu popularitāti tas ir ieguvis visā pasaulē. Ir neskaitāmas receptes kā to pagatavot, bet viens ir skaidrs – bez rīsiem un buljona neiztikt nekādi!
Recepte tapusi sadarbībā ar Vegeta.
Apmaksāta publikācija

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 250 g Arborio rīsi
  • 100 g bekons
  • 100 g saldēti zaļie zirnīši
  • 100 g rīvēts cietais siers
  • 1 sīpols
  • 20 g sviests
  • 2 vistas buljona kubiņi Vegeta Nature
  • Timiāns

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagatavo nepieciešamos produktus.
    Sagatavo nepieciešamos produktus.
  2. Sīpolu un bekonu sagriež mazākos kubiņos.
    Sīpolu un bekonu sagriež mazākos kubiņos.
  3. Sausā pannā bekonu kārtīgi apcep.
    Sausā pannā bekonu kārtīgi apcep.
  4. Katlā ielej 1l ūdens, pievieno buljona kubiņus un vāra 3 minūtes.
    Katlā ielej 1l ūdens, pievieno buljona kubiņus un vāra 3 min...
  5. Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno timiāna lapiņas, sagrieztus sīpolus un ātri apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno rīsus un cep līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, 2-3 minūtes.
    Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno timiāna lapiņas, sagri...
  6. Tad pakāpeniski pievieno buljonu (pa pāris kausiņiem), apmaisa un vāra, līdz šķidrums ir izvārījies. Pievieno vēl pāris kausus buljona un arī apmaisot vāra, līdz šķidrums izvārās. Tā atkārto vēl 2-3 reizes līdz rīsi ir mazliet pacieti iekšpusē (al dente).
    Tad pakāpeniski pievieno buljonu (pa pāris kausiņiem), apmai...
  7. Pašās beigās ātri iemaisa zirnīšus un rīvētu sieru. Sautē vēl 1 minūti un uguni izslēdz.
    Pašās beigās ātri iemaisa zirnīšus un rīvētu sieru. Sautē vē...
  8. Risoto jābūt mazliet pašķidram, jo atdziestot tas sabiezēs. Tāpēc ja šķiet, ka sanāk pa biezu, tad ar sieru un zirnīšiem var pievienot mazliet ūdeni, bet atkal svarīgi nepārcensties.
  9. Pirms pasniegšanas pievieno bekonu, ātri apmaisa un kārto porcijas šķīvjos. Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu sieru.
    Pirms pasniegšanas pievieno bekonu, ātri apmaisa un kārto po...
  10. Labu apetīti!
    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi