Ķirbji ir piemēroti ne tikai zupām vai sautējumiem, bet arī mērcēm! Kopā ar apcepta šķiņķa gabaliņiem, mērce kļūs sulīga un sātīga, savukārt ķiploki un nedaudz asuma lieliski sader ar ķirbju saldumu. Bet būtiskākais – sevišķi viegli un ātri pagatavot!
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
2
porcijas
100gpastas (tagliatelle vai penne)
50gauksti kūpināts šķiņķis
150gsviesta ķirbis
80gsaldais krējums (13%)
50gbuljons
1/2sīpoli
1/3asais pipars
2daiviņa/sķiploka
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Pasniegšanai:
50grīvēta cietā siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Pastu vāra pēc instrukcijas, kas sniegta uz iepakojuma.
Uzkarsētā pannā ieber nelielos gabaliņos sagrieztu šķiņķi un smalki sagrieztu sīpolu. Dažas minūtes apcep, līdz sīpols kļūs mīksts. Pievieno sīki sasmalcinātu ķiploku un, maisot, apcep vēl aptuveni minūti.
Pannā ieber sarīvētu ķirbi (rīvē uz rupjākās rīves puses) un sīki sasmalcinātu aso piparu. Apcep 3-4 minūtes.
Pielej saldo krējumu, buljonu un, samazinot karstumu, gaida līdz uzvārīsies. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Pasniedz makaronus šķīvī, pārlejot ar mērci. Pārber ar rīvētu cieto sieru.