Pasta ar ķirbja un saldā krējuma mērci

Ķirbji ir piemēroti ne tikai zupām vai sautējumiem, bet arī mērcēm! Kopā ar apcepta šķiņķa gabaliņiem, mērce kļūs sulīga un sātīga, savukārt ķiploki un nedaudz asuma lieliski sader ar ķirbju saldumu. Bet būtiskākais – sevišķi viegli un ātri pagatavot!
Apmaksāta publikācija

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 100 g pastas (tagliatelle vai penne)
  • 50 g auksti kūpināts šķiņķis
  • 150 g sviesta ķirbis
  • 80 g saldais krējums (13%)
  • 50 g buljons
  • 1/2 sīpols
  • 1/3 asais pipars
  • 2 daiviņa/s ķiploks
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Pasniegšanai:
  • 50 g rīvēta cietā siera

Pagatavošana

20 min.
  1. Pastu vāra pēc instrukcijas, kas sniegta uz iepakojuma.
  2. Uzkarsētā pannā ieber nelielos gabaliņos sagrieztu šķiņķi un smalki sagrieztu sīpolu. Dažas minūtes apcep, līdz sīpols kļūs mīksts. Pievieno sīki sasmalcinātu ķiploku un, maisot, apcep vēl aptuveni minūti.
  3. Pannā ieber sarīvētu ķirbi (rīvē uz rupjākās rīves puses) un sīki sasmalcinātu aso piparu. Apcep 3-4 minūtes.
  4. Pielej saldo krējumu, buljonu un, samazinot karstumu, gaida līdz uzvārīsies. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

  5. Pasniedz makaronus šķīvī, pārlejot ar mērci. Pārber ar rīvētu cieto sieru.

    Labu apetīti!
    Pasniedz makaronus šķīvī, pārlejot ar mērci. Pārber ar rīvēt...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi