Sākums > Receptes > Salāti

Cēzara salāti ar brokoļiem

2019. gada 5. novembris
Šī Cēzara salātu improvizācija – lielisks veids kā radošāk pārsteigt viesus, tomēr ar tradicionālu, visiem iecienītu ēdienu. Ja neesi iecienījis anšovus, to mērci varat arī neizmantot. Ja vēlies sātīgāku versiju – pievieno apceptu vistas gaļu, lasi vai garneles.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
20 min
1. Pagatavo mērci: izspiež ķiploku, sasmalcina anšovus.
2. Samaisa anšovus, olas dzeltenumu, citronu sulu, sāli, piparus. Lēni pielej eļļu, nepārtraukti visu kuļot. Pieber sieru, samaisa. Pievieno piparus, iemaisa sinepes. Mērcei jābūt tumīgai.
3. Pēc iespējas mazākos gabalos sagriež brokoli. Dažas minūtes blanšē karstā ūdenī.
4. Sagriež salātlapas, samaisa ar brokoļiem, pielej mērci (ēdamkaroti mērces atstāj garnēšanai). Uz 10 minūtēm ievieto ledusskapī, lai sasūktos garšas.
5. Maizi sagriež šķēlītēs un ievieto cepeškrāsnī uz 3-5 minūtēm, līdz iegūsi sausiņus.
6. Izvāra olas, notīra un pārgriež tās uz pusēm.
7. Uz salātiem liek olu pusītes, pievieno sausiņus un apslaka ar atlikušo mērci.
Beigās uzrīvē sieru, pievieno piparus.

Lai labi garšo!
Foto: FRANKE
Uz augšu