Lasis kokosriekstu piena mērcē

Maiga kokosriekstu piena mērce ar laima sulas skābumiņu, zivs mērces sāļums un eksotiskais karijs – jauna laša garša.

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 gabaliņi laša
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 laims
  • 2 daiviņa/s ķiploks
  • 2 tējk. sarkanā karija pasta
  • 2 tējk. zivs mērce
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

20 min.
  1. Lasi apcep pannā uzkarsētā eļļā, dažas minūtes no abām pusēm. Pievieno sāli un piparus.
    Izņem no pannas un noliek maliņā (iekšpusē tas vēl nebūs pilnībā izcepies, bet vēlāk vēl būs jāsautē). Iztīra pannu.
  2. Nelielā eļļas daudzumā apcep sīki sasmalcinātu ķiploku un karija pastu.
  3. Pielej kokosriekstu pienu.
  4. Ieliek zivi un sautē 4-6 minūtes uz nelielas uguns, periodiski aplejot ar mērci.
  5. Pielej zivs mērci. Pēc garšas pievieno laima sulu.
  6. Pagaršo, ja vēlaties sāļāku garšu, pielej vēl zivs mērci. Ja gribas vairāk skābuma, piespiež vēl nedaudz laima sulas. Ja vēlas vairāk asuma, var pievienot vēl karija pastu (pirms tam to izmaisa nelielā daudzumā kokosriekstu piena vai ūdens).
  7. Šādi pagatavotu lasi var pasniegt kopā ar rīsiem (sevišķi ar basmati vai jasmin) vai āziešu makaroniem.
    Pasniedzot ēdienu, apber to ar zaļumiem (piem., koriandru). Vēl papildus varat pievienot laima sulu.

    Labu apetīti!
    Šādi pagatavotu lasi var pasniegt kopā ar rīsiem (sevišķi ar...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi