Maiga kokosriekstu piena mērce ar laima sulas skābumiņu, zivs mērces sāļums un eksotiskais karijs – jauna laša garša.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
4gabaliņi laša
200mlkokosriekstu piena
1laims
2daiviņa/sķiploka
2tējk.sarkanā karija pasta
2tējk.zivs mērce
Eļļa cepšanai
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Lasi apcep pannā uzkarsētā eļļā, dažas minūtes no abām pusēm. Pievieno sāli un piparus.
Izņem no pannas un noliek maliņā (iekšpusē tas vēl nebūs pilnībā izcepies, bet vēlāk vēl būs jāsautē). Iztīra pannu.
Nelielā eļļas daudzumā apcep sīki sasmalcinātu ķiploku un karija pastu.
Pielej kokosriekstu pienu.
Ieliek zivi un sautē 4-6 minūtes uz nelielas uguns, periodiski aplejot ar mērci.
Pielej zivs mērci. Pēc garšas pievieno laima sulu.
Pagaršo, ja vēlaties sāļāku garšu, pielej vēl zivs mērci. Ja gribas vairāk skābuma, piespiež vēl nedaudz laima sulas. Ja vēlas vairāk asuma, var pievienot vēl karija pastu (pirms tam to izmaisa nelielā daudzumā kokosriekstu piena vai ūdens).
Šādi pagatavotu lasi var pasniegt kopā ar rīsiem (sevišķi ar basmati vai jasmin) vai āziešu makaroniem.
Pasniedzot ēdienu, apber to ar zaļumiem (piem., koriandru). Vēl papildus varat pievienot laima sulu.