Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Gaļas zupa ar aknu klimpām

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Buljonam
  • 1 kg gaļas ar kaulu
  • 4 l ūdens
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīlis
  • 1 sīpols
  • 1 /2 selerijas saknes
  • Sāls, zaļumi
  • Aknu klimpām
  • 150 g aknu
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 2 olas
  • Rīvmaize
  • Sāls un maltie pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. No buljona paredzētajiem produktiem izvāra buljonu, izkāš, vēlreiz uzvāra un verdošā buljonā liek iekšā klimpas. Gatavu zupu pārkaisa ar zaļumiem. Klimpu pagatavošana: olas ar sāli sakuļ, pieber piparus, sajauc ar samaltām aknām un rīvmaizi (rīvmaizi ņem tik daudz, lai iegūtu pabiezu masu). Ar karoti atdala no mazas klimpas, liek verdošā buljonā un vāra 25 minūtes. Klimpas var vārīt arī ūdenī. pēc tam tās uz sieta notecina, liek zupas traukā, pārlej ar verdošu ūdeni, izkāstu biljonu, pārkaisa ar zaļumiem. Buljonā vārīto gaļu izmanto otrajam ēdienam.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas