Gaļas zupa ar aknu klimpām

Sastāvdaļas

  • Buljonam
  • 1 kg gaļas ar kaulu
  • 4 l ūdens
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīlis
  • 1 sīpols
  • 1 /2 selerijas saknes
  • Sāls, zaļumi
  • Aknu klimpām
  • 150 g aknu
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 2 olas
  • Rīvmaize
  • Sāls un maltie pipari pēc garšas

Pagatavošana

40 min.
  1. No buljona paredzētajiem produktiem izvāra buljonu, izkāš, vēlreiz uzvāra un verdošā buljonā liek iekšā klimpas. Gatavu zupu pārkaisa ar zaļumiem. Klimpu pagatavošana: olas ar sāli sakuļ, pieber piparus, sajauc ar samaltām aknām un rīvmaizi (rīvmaizi ņem tik daudz, lai iegūtu pabiezu masu). Ar karoti atdala no mazas klimpas, liek verdošā buljonā un vāra 25 minūtes. Klimpas var vārīt arī ūdenī. pēc tam tās uz sieta notecina, liek zupas traukā, pārlej ar verdošu ūdeni, izkāstu biljonu, pārkaisa ar zaļumiem. Buljonā vārīto gaļu izmanto otrajam ēdienam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi