Kam gan negaršo makaroni ar sieru? Vai varbūt precīzāk – siers ar makaroniem?! Tieši tā, šī recepte ir radīta tiem, kas nespēj turēties pretī staipīga un krēmīga siera vilinājumam. Amerikāņu klasika - Mac n Cheese – neatstāj vienaldzīgu.
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
250gmakaronu (ieteicams izvēlēties īsus un ar tukšu viduci)
6ēd. k.olīveļļas
45gsviesta
35gkviešu miltu
Mērcei:
360mlpiena ar paaugstinātu tauku saturu
120mlsaldā krējuma ar paaugstinātu tauku saturu
300gsmalki rīvēta siera (staipīga un krēmīga, piem:2/3 Čederas siera 1/3 Gruyere siera)
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Virskārtai:
40gpanko vai maltu sausiņu
30gkausēta sviesta
40gsmalcināta cietā siera
1šķipsna/skūpinātas paprikas pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C. Cepšanas formu ieziež ar eļļu.
Sarīvē un samaisa sierus (izņemot cieto sieru).
Izvāra makaronus (vāra 2 minūtes mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma). Nolej ūdeni un noņem no uguns. Pārliek tos bļodā, aplej ar olīveļļu, samaisa un noliek maliņā.
Izkausē sviestu katlā ar biezāku pamatni.
Pieber miltus un uz mērenas uguns, pastāvīgi maisot, karsē, līdz sāks burbuļot un milti iegūs zeltainu nokrāsu.
Maisot, lēni pielej pienu un saldo krējumu. Maisa, līdz masa kļūs vienmērīga. Karsē 2 minūtes, pievieno sāli un piparus.
Pievieno 1/3 siera (100 g), samaisa, tad pievieno vēl 100 g.
Ieber katlā makaronus un samaisa, lai tie vienmērīgi pārklātos ar sieru.
Cepšanas formā ievieto pusi makaronu, pievieno lielāko daļu mērces un 100 g siera. Ieber atlikušos makaronus, bet pa virsu pārziež atlikušo mērci.
Bļodiņā samaisa izkausēto sviestu, sausiņus, cieto sieru un paprikas pulveri. Apbārsta makaronus un ievieto cepties 30 minūtes līdz 180 C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.