Kartupeļu maize

4 1

Sastāvdaļas

  • 3 -4 vārīti kartupeļi
  • 1 dl drupinātu griķu
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 1 dl ūdens
  • 1.5 dl piena
  • 50 g rauga
  • 1 tējk. sāls
  • 1 -2 tējk. anīsa vai piparmētru
  • 7 dl miltu - griķu vai kukurūzas
  • 1 -2 dl rīsu vai sojas miltu

Pagatavošana

50 min.
  1. Kartupeļus nomizo, smalki sarīvē. Griķus uzvāra ar taukvielām un ūdeni gatavus, pielej pienu un ļauj maisījumam atdzist līdz ķermeņa t. Piedrupina raugu, pieliek kartupeļus, sāli, anīsu, beigās arī miltus. Samīca elastīgu mīklu, liek siltā vietā, lai uzrūgst. Samīca vēlreiz, izveido garenu klaipiņu un liek ~ litru lielā veidnē, lai uzrūgst 2x lielāka. Tad cep ~ 175 C karstumā.

Komentāri

Viktorija 2011. gada 24. novembris 18:54
Kas tas ir 'dl' ?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni