Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 -4 vārīti kartupeļi
  • 1 dl drupinātu griķu
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 1 dl ūdens
  • 1.5 dl piena
  • 50 g rauga
  • 1 tējk. sāls
  • 1 -2 tējk. anīsa vai piparmētru
  • 7 dl miltu - griķu vai kukurūzas
  • 1 -2 dl rīsu vai sojas miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Kartupeļus nomizo, smalki sarīvē. Griķus uzvāra ar taukvielām un ūdeni gatavus, pielej pienu un ļauj maisījumam atdzist līdz ķermeņa t. Piedrupina raugu, pieliek kartupeļus, sāli, anīsu, beigās arī miltus. Samīca elastīgu mīklu, liek siltā vietā, lai uzrūgst. Samīca vēlreiz, izveido garenu klaipiņu un liek ~ litru lielā veidnē, lai uzrūgst 2x lielāka. Tad cep ~ 175 C karstumā.

Pamatēdieni

Jaunākās receptes