Kabaču gredzeni

Kolekcijas: Veselīgās
Izlasot recepti, liekas ļoti sarežģīti...Pirms sākt gatavot, visas sastāvdaļas vajag nolikt uz galda un tad iet "pa sviedienam". Kad ēdienu gatavo jau n-to reizi, tā ir bauda, zinot kas galā sagaida. Lai izdodas un labi garšo!

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 3-4 kabaču gredzeni apmēram 1,5 cm biezumā 10 cm diametrā
  • 3 olas
  • 50-70 g siers
  • 1 tējk. (ar kaudzi) sviests
  • 1 vidēja lieluma tomāts vai vairāki mazi
  • 2 ēd. k. skābs vai salds krējums
  • Zaļumi, sāls, pipari, citas iemīļotās garšvielas

Pagatavošana

40 min.
  1. 1. Kabaču ripas nomizo, izgriež mīksto vidu. Katru gredzenu no abām pusēm ar gaļas āmuriņu izdauza, apber ar sāli, pipariem un mīļajām garšvielām. Liek cepties sviestā vidēji sakarsētā pannā. Cep kamēr gredzeni mīksti un viegli brūni.


    1. Kabaču ripas nomizo, izgriež mīksto vidu. Katru gredzenu...
  2. 2. Kamēr cepās gredzeni, olas saklapē ar krējumu, pēc garšas pievienojot garšvielas un zaļumus. Pagatavoto maisījumu lej virsū gredzeniem. Ar špātelīti pakāpeniski gatavo omleti vāc gredzenu vidū. Jāizcep gandrīz gatavu.
    2. Kamēr cepās gredzeni, olas saklapē ar krējumu, pēc garšas...
  3. 3. Tomātam noņem mizu, sagriež trijās biezās ripās (apmēram 1 cm) un liek virsū katram gredzenam. Tūlīt pat apgriež gredzenu otrādi ar tomātu uz leju. Uzliek vāku un ļauj sautēties apmēram 5 min. uz mazas uguns. Tad apgriež gredzenus atpakaļ ar tomātu uz augšu, pannu noceļ malā.
    3. Tomātam noņem mizu, sagriež trijās biezās ripās (apmēram...
  4. 4. Ātri "sakārto gredzenus" - tomātu izspaida pa visu gredzena virsmu, piekārto omleti, pārkaisa ar sāli, pipariem, uzber labu šķipsnu zaļumus un biezi nober ar rīvētu sieru.
    5. Uzliek vāku un atkal uz mazas uguns sautē, kamēr siers uzkusis.
    4. Ātri "sakārto gredzenus" - tomātu izspaida pa visu gredze...
  5. 6. KABAČU GREDZENI GATAVI!
    6. KABAČU GREDZENI GATAVI!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi