Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Kabaču gredzeni

Kabaču gredzeni

FOTO: Sarmīte Volkova

Kolekcijas: Veselīgās
Izlasot recepti, liekas ļoti sarežģīti... Pirms sāk gatavot, visas sastāvdaļas vajag nolikt uz galda un tad iet "pa sviedienam". Kad ēdienu gatavo jau n-to reizi, tā ir bauda, zinot kas galā sagaida. Lai izdodas un labi garšo!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 3-4 kabaču gredzeni apmēram 1,5 cm biezumā 10 cm diametrā
  • 3 olas
  • 50-70 g siers
  • 1 tējk. (ar kaudzi) sviests
  • 1 vidēja lieluma tomāts vai vairāki mazi
  • 2 ēd. k. skābs vai salds krējums
  • Zaļumi, sāls, pipari, citas iemīļotās garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Kabaču ripas nomizo, izgriež mīksto vidu. Katru gredzenu no abām pusēm ar gaļas āmuriņu izdauza, apber ar sāli, pipariem un mīļajām garšvielām. Liek cepties sviestā vidēji sakarsētā pannā. Cep kamēr gredzeni mīksti un viegli brūni.


    Kabaču ripas nomizo, izgriež mīksto vidu. Katru gredzenu no...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  2. Kamēr cepās gredzeni, olas saklapē ar krējumu, pēc garšas pievienojot garšvielas un zaļumus. Pagatavoto maisījumu lej virsū gredzeniem. Ar lāpstiņu pakāpeniski gatavo omleti vāc gredzenu vidū. Jāizcep gandrīz gatava.
    Kamēr cepās gredzeni, olas saklapē ar krējumu, pēc garšas pi...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  3. Tomātam noņem mizu, sagriež trīs biezās ripās (apmēram 1 cm) un liek virsū katram gredzenam. Tūlīt pat apgriež gredzenu otrādi ar tomātu uz leju. Uzliek vāku un ļauj sautēties apmēram 5 minūtes uz mazas uguns. Tad apgriež gredzenus atpakaļ ar tomātu uz augšu, pannu noceļ malā.
    Tomātam noņem mizu, sagriež trīs biezās ripās (apmēram 1 cm)...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  4. Ātri "sakārto gredzenus" - tomātu izspaida pa visu gredzena virsmu, piekārto omleti, pārkaisa ar sāli, pipariem, uzber labu šķipsnu zaļumus un biezi nober ar rīvētu sieru.
    Uzliek vāku un atkal uz mazas uguns sautē, kamēr siers uzkusis.
    Ātri "sakārto gredzenus" - tomātu izspaida pa visu gredzena...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  5. Kabaču gredzeni gatavi!
    Kabaču gredzeni gatavi!

    FOTO: Sarmīte Volkova

  6. Servē un pasniedz!

    Labu apetīti!
    Servē un pasniedz!

Labu apetīti!

    FOTO: Sarmīte Volkova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas