Ābolu pīrāgs

2019. gada 26. oktobris
Foto: Sabīne Grobiņa
Ja rudenīgā dienā sagribas ko gardu, tad šī ātri un viegli pagatavojamā kūka ir tieši tas :) Skābie aboli ar saldi krauksķigo biskvītu ir brīnišķīgi.
Pagatavošana
40 min
1. Nomizo un sagriež ābolus. Liek ar sviestu ietaukotā veidnē.
Vislabāk izmantot skābus ābolus.
Foto: Sabīne Grobiņa
2. Olas kārtīgi (līdz stingrām putām ) saputo ar cukuru.
Iesijā miltus, ar karoti iecilājot mīklā.
Foto: Sabīne Grobiņa
3. Mīklu pārlej pāri āboliem un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grados.( vai atkarīgs no cepeškrasns es cepu 230 grados )
4. Pirmās 20 minūtes krāsni nevirina. Cep, līdz zeltaini brūns un kociņš neaplīp ar mīklu.
Foto: Sabīne Grobiņa
5. Var ēst gan siltu , gan atdzisušu.

Lai labi garšo !
Foto: Sabīne Grobiņa
Uz augšu