Zīdainā ķirbja krēmzupa ar rozmarīna garšas niansēm

Kas gan ir rudens bez ķirbju zupas. Rozmarīna eļļa šeit "spēlē" būtisku lomu, jo piešķir maigas garšas nianses.

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 800 g ķirbis
  • 2 lieli burkāni
  • 4 vidēji kartupeļi
  • 100 ml saldā krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa ar rozmarīnu
  • Ūdens

Pagatavošana

50 min.
  1. Ķirbi un burkānus nomizo. Burkānus sagriež ļoti plāni, ķirbi lielākos gabalos.
  2. Liek cepamajā traukā, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārslaka ar eļļu - samaisa. Ļauj 30 minūtes marinēties.
    Liek cepamajā traukā, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārslaka a...
  3. Kad noteiktais laiks pagājis, ķirbi un burkānus liek cepties 200 grādos, līdz dārzeņi mīksti (~20 min.)
  4. Pa to laiku nomizo, sagriež kartupeļus un liek vārīties. Ūdens nepieciešams minimāli (lai kartupeļi būtu apsegti).
    Pa to laiku nomizo, sagriež kartupeļus un liek vārīties. Ūde...
  5. Kad kartupeļi mīksti, tiem nolej 80% ūdens. Pievieno klāt izceptos dārzeņus un visu blendē, līdz iegūst zīdainu tekstūru.
  6. Katliņu liek uz plīts, pievieno saldo krējumu. Daudzums pielāgojums savām velmēm - jo maigākas garšas un šķidrāku zupu vēlies, jo mazāk krējuma.
    Noteikti pagaršo un papildina ar sāli un pipariem, ja nepieciešams.
  7. Pasniedz ar Serrano šķiņķi un svaigiem zaļumiem pēc izvēles.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar Serrano šķiņķi un svaigiem zaļumiem pēc izvēles....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi