Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Zīdainā ķirbja krēmzupa ar rozmarīna garšas niansēm

Zīdainā ķirbja krēmzupa ar rozmarīna garšas niansēm

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kas gan ir rudens bez ķirbju zupas. Rozmarīna eļļa šeit "spēlē" būtisku lomu, jo piešķir maigas garšas nianses.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 800 g ķirbis
  • 2 lieli burkāni
  • 4 vidēji kartupeļi
  • 100 ml saldā krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa ar rozmarīnu
  • Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Ķirbi un burkānus nomizo. Burkānus sagriež ļoti plāni, ķirbi lielākos gabalos.
  2. Liek cepamajā traukā, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārslaka ar eļļu - samaisa. Ļauj 30 minūtes marinēties.
    Liek cepamajā traukā, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārslaka a...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. Kad noteiktais laiks pagājis, ķirbi un burkānus liek cepties 200 grādos, līdz dārzeņi mīksti (~20 min.)
  4. Pa to laiku nomizo, sagriež kartupeļus un liek vārīties. Ūdens nepieciešams minimāli (lai kartupeļi būtu apsegti).
    Pa to laiku nomizo, sagriež kartupeļus un liek vārīties. Ūde...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Kad kartupeļi mīksti, tiem nolej 80% ūdens. Pievieno klāt izceptos dārzeņus un visu blendē, līdz iegūst zīdainu tekstūru.
  6. Katliņu liek uz plīts, pievieno saldo krējumu. Daudzums pielāgojums savām velmēm - jo maigākas garšas un šķidrāku zupu vēlies, jo mazāk krējuma.
    Noteikti pagaršo un papildina ar sāli un pipariem, ja nepieciešams.
  7. Pasniedz ar Serrano šķiņķi un svaigiem zaļumiem pēc izvēles.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar Serrano šķiņķi un svaigiem zaļumiem pēc izvēles....

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas