Kabaču - kartupeļu zupa

Iedvesma no ceļojumiem pa Āziju. Bildes patiesas nav, bet garša ir laba, ja riskēsiet pagatavot.

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 3 vidēji kabači
  • 2 lieli ķiploki
  • 1 liels sarkanais sīpols
  • 2 vidēji lieli burkāni
  • 1 kg kartupeļu
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 1 tējk. sinepju graudu
  • 1 ēd. k. zivju mērces
  • 3-4 ēd. k. eļļas
  • 1 čilli pipariņš
  • 1 šķipsna melno piparu
  • 1 tējk. sāls, pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katliņā eļļu uzkarsē, pievieno sīpolus, ķiplokus, sasmalcinātus burkānus, ķimenes, čilli, sinepju graudiņus, piparus un apcep līdz sīpoli zeltaini un parādās aromāts.
  2. Kartupeļus sagriež kubiņos un kopā ar auktu ūdeni pievieno katliņā sagatavotajam maisījumam. Vāra līdz kartupeļi gandrīz gatavi.
  3. Kabačus sagriež gabaliņos, apslaka ar sojas mērci un zivju mērci, patur 5 minūtes un liek katliņā. Vāra līdz kartupeļi mīksti.
  4. Pasniedz ar baziliku, kindzu un piparmētru. Protams, latviskais krējums arī der.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi