Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Gurķi burkānu marinādē ziemas krājumiem

Gurķi burkānu marinādē ziemas krājumiem

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Veģetārās
Šoreiz salāti, kurus var ēst tajā pašā dienā, bet var arī pildīt burciņās un mieloties vēlāk. Burkānu marinādē gurķi iegūst saldskābi pikantu garšu. Tiešām negaidīti garšīgi salātiņi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 kg gurķu
  • 1 kg burkānu
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s etiķa (9%)
  • 1 glāze/s eļļas
  • 100 g sāls
  • 2 ēd. k. sasmalcinātu ķiploku
  • 1 ēd. k. maltu melno piparu
  • 2 tējk. sinepju sēklu (ja vēlas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

260 min.
  1. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Gurķiem apgriež galus, sagriež gareniski 4 daļās un tad vēlreiz uz pusi. Iznāk 8 gabaliņi no viena gurķa.
  3. Samaisa gurķus kopā ar burkāniem.
  4. Pievieno cukuru, sāli, etiķi, eļļu, ķiplokus, piparus. Visu labi samaisa un ļauj nostāvēties apmēram 4 stundas.
  5. Pēc 4 stundām var jau likt galdā.
    Pēc 4 stundām var jau likt galdā.

    FOTO: Virtuve diviem

  6. Ja vēlas konservēt, tad salātus blīvi sapilda izkarsētās 0,5 burciņās, uzliek vāciņus un sterilizē 10 minūtes. Tas ir - burkas liek katlā ar remdenu ūdeni, kad ūdens sāk vārīties, burkas tajā tur 10 minūtes, tad aizvāko. Es vēl uz kādu stundu silti burciņas sasedzu, lai labāk izkarsējas.

    Lai labi garšo!
    Ja vēlas konservēt, tad salātus blīvi sapilda izkarsētās 0,5...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas