Gurķi burkānu marinādē ziemas krājumiem

Kolekcijas: Veģetārās
Šoreiz salāti, kurus var ēst tajā pašā dienā, bet var arī pildīt burciņās un mieloties vēlāk. Burkānu marinādē gurķi iegūst saldskābi pikantu garšu. Tiešām negaidīti garšīgi salātiņi.

Sastāvdaļas

  • 4 kg gurķu
  • 1 kg burkānu
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s etiķa (9%)
  • 1 glāze/s eļļas
  • 100 g sāls
  • 2 ēd. k. sasmalcinātu ķiploku
  • 1 ēd. k. maltu melno piparu
  • 2 tējk. sinepju sēklu (ja vēlas)

Pagatavošana

260 min.
  1. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Gurķiem apgriež galus, sagriež gareniski 4 daļās un tad vēlreiz uz pusi. Iznāk 8 gabaliņi no viena gurķa.
  3. Samaisa gurķus kopā ar burkāniem.
  4. Pievieno cukuru, sāli, etiķi, eļļu, ķiplokus, piparus. Visu labi samaisa un ļauj nostāvēties apmēram 4 stundas.
  5. Pēc 4 stundām var jau likt galdā.
    Pēc 4 stundām var jau likt galdā.
  6. Ja vēlas konservēt, tad salātus blīvi sapilda izkarsētās 0,5 burciņās, uzliek vāciņus un sterilizē 10 minūtes. Tas ir - burkas liek katlā ar remdenu ūdeni, kad ūdens sāk vārīties, burkas tajā tur 10 minūtes, tad aizvāko. Es vēl uz kādu stundu silti burciņas sasedzu, lai labāk izkarsējas.

    Lai labi garšo!
    Ja vēlas konservēt, tad salātus blīvi sapilda izkarsētās 0,5...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi