Soļankas kūka

2019. gada 12. augusts
Foto: Pipars.lv
Jaunākais Latvijas ēdienu blogeris Pipars radījis soļankas zupas kūku! Tā ir atbilde lietuviešu māsām. Pipara komentārs: "Recepte ir ļoti vienkārša un, protams, starp abām receptēm ir zināma līdzība, taču soļankas kūka ir krietni gardāka un noteikti patiks lielākam ēdāju pulkam. Turklāt, tā tapusi Latvijā"!
Pagatavošana
500 min
1. Vistas un liellopa gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai nosedz gaļu un uzvāra. Nosmeļ putas, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus un vāra, līdz šķidrums ir izvārījies un katlā paliek apmēram 1 litrs. Gaļu izņem un atdala no kauliem. Lauru lapas un piparus izmet.
2. Sīpolu sagriež mazos kubiņos, burkānus sagriež ripiņās. Mednieku desiņas un kūpinātu gaļu sagriež smalkāk. Gurķus sagriež strēmelītēs.
3. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus un burkānus. Pievieno gurķus un cep 5 minūtes. Tad pievieno desiņas, gaļu un cep vēl 5 minūtes. Pievieno tomātus ar visu sulu, sautē visu kopā minūtes 10-15. Uguni izslēdz un pievieno pēc garšas sāli, svaigi spiestu citrona sulu. Ja vēlas, var pievienot čili piparus.
4. Pa šo laiku buljons būs jau atdzisis un tajā var uzbriedināt želatīnu. Uzbriedušu želatīnu pievieno katlā un ātri izšķīdina. Pievieno arī sasmalcinātu gaļu (vistu un liellopu).
5. Tagad var likt kopā kūku. Kartupeļiem pēc garšas pievieno sāli un ar kartupeļu stampu saspaida. Tad tos pārliek formā ar noņemamām malām un ar to pašu stampu izlīdzina.
6. Formā pa virsu kartupeļiem pārlej gaļas masu, atdzesē un liek uz 6-8 stundām ledusskapī.
Pasniedz ar kaperiem, olīvām un skābu krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Pipars.lv
Uz augšu