Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Aveņu siera kūkas braunijs

2019. gada 24. jūlijs
Foto: Spoki.lv
Vakar tika atvestas avenes, daļu apēdām svaigā veidā, daļa palika. A kur likt?
Receptes autors: breezy18
Pagatavošana
120 min
1. Sagatavo sastāvdaļas braunijam.
Foto: Spoki.lv
2. Sarūpē visu nepieciešamo krēmam.
Foto: Spoki.lv
3. Sākumā ieliek bļodā sviestu, pieber parasto un brūno cukuru, un visu sakuļ kārtīgi kopā.
Foto: Spoki.lv
4. Tad sviesta masai pievieno olas un vaniļas ekstraktu. Atkal sakuļ kopā visu. Pievieno masai klāt miltus, kakao un mazliet sāli un atkal sakuļ. Izveidosies tāda ļoti pastingra masa, bet tādai tai arī jābūt. Protams, sagatavo pannu, kurā ceps un tajā ievieto šo masu. Tikmēr arī ieslēdz cepeškrāsni.
Foto: Spoki.lv
5. Gatavo krēmu! Bļodā ieliek krēmsieru, jogurtu, olas un vaniļas ekstraktu. Tad ar mikseri visu sakuļ viendabīgā masā.
Foto: Spoki.lv
6. Pievieno miltus un cukuru, un atkal pakuļ. Ar dakšu saspaida avenes un arī tās pievieno krēma masai un kārtīgi samaisa.
Foto: Spoki.lv
7. Aveņu-siera krēmu pievieno braunija masai un uzreiz liek iekšā cepeškrāsnī cepties apmēram 40 minūtes.
Foto: Spoki.lv
8. Kad gardums ir izcepies, ņem laukā no krāsns un noliek malā, lai padziest, un tikai TAD ņem nost apaļo formu un sāk griezt pa gabaliņiem. Protams, var arī griezt kā kūkas gabaliņus, bet es griezu pa gabaliņiem kā braunijiem pienākas.

P.S. Šis skaitās kā kakao braunijs, jo īstajiem braunijiem galvenā sastāvdaļa ir šokolāde.
Foto: Spoki.lv
9. Šādi viņi izskatās sagriezti!
Foto: Spoki.lv
10. Un jā, ar cukuru krēmā nevajag pārcensties, jo pamatne jau ir ļoti salda un avenes tieši piedod to foršo skābumu.
Foto: Spoki.lv
11. Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu