Aveņu siera kūkas braunijs

Kolekcijas: Fotorecepšu
Vakar tika atvestas avenes, daļu apēdām svaigā veidā, daļa palika. A kur likt?
Receptes autors: breezy18

Sastāvdaļas

  • Brauniju masai:
  • 115 g mīksta sviesta
  • 100 g cukura
  • 110 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 125 g miltu
  • 30 g kakao
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Krēmam:
  • 230 g maskarpones siera
  • 190 g grieķu jogurta
  • 2 olas
  • 50 g cukura
  • 2 ēd. k. miltu
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Avenes (drīkst likt tik, cik grib)

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas braunijam.
    Sagatavo sastāvdaļas braunijam.
  2. Sarūpē visu nepieciešamo krēmam.
    Sarūpē visu nepieciešamo krēmam.
  3. Sākumā ieliek bļodā sviestu, pieber parasto un brūno cukuru, un visu sakuļ kārtīgi kopā.
    Sākumā ieliek bļodā sviestu, pieber parasto un brūno cukuru,...
  4. Tad sviesta masai pievieno olas un vaniļas ekstraktu. Atkal sakuļ kopā visu. Pievieno masai klāt miltus, kakao un mazliet sāli un atkal sakuļ. Izveidosies tāda ļoti pastingra masa, bet tādai tai arī jābūt. Protams, sagatavo pannu, kurā ceps un tajā ievieto šo masu. Tikmēr arī ieslēdz cepeškrāsni.
    Tad sviesta masai pievieno olas un vaniļas ekstraktu. Atkal...
  5. Gatavo krēmu! Bļodā ieliek krēmsieru, jogurtu, olas un vaniļas ekstraktu. Tad ar mikseri visu sakuļ viendabīgā masā.
    Gatavo krēmu! Bļodā ieliek krēmsieru, jogurtu, olas un vaniļ...
  6. Pievieno miltus un cukuru, un atkal pakuļ. Ar dakšu saspaida avenes un arī tās pievieno krēma masai un kārtīgi samaisa.
    Pievieno miltus un cukuru, un atkal pakuļ. Ar dakšu saspaida...
  7. Aveņu-siera krēmu pievieno braunija masai un uzreiz liek iekšā cepeškrāsnī cepties apmēram 40 minūtes.
    Aveņu-siera krēmu pievieno braunija masai un uzreiz liek iek...
  8. Kad gardums ir izcepies, ņem laukā no krāsns un noliek malā, lai padziest, un tikai TAD ņem nost apaļo formu un sāk griezt pa gabaliņiem. Protams, var arī griezt kā kūkas gabaliņus, bet es griezu pa gabaliņiem kā braunijiem pienākas.

    P.S. Šis skaitās kā kakao braunijs, jo īstajiem braunijiem galvenā sastāvdaļa ir šokolāde.
    Kad gardums ir izcepies, ņem laukā no krāsns un noliek malā,...
  9. Šādi viņi izskatās sagriezti!
    Šādi viņi izskatās sagriezti!
  10. Un jā, ar cukuru krēmā nevajag pārcensties, jo pamatne jau ir ļoti salda un avenes tieši piedod to foršo skābumu.
    Un jā, ar cukuru krēmā nevajag pārcensties, jo pamatne jau i...
  11. Lai izdodas un labi garšo!
    Lai izdodas un labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi