Aukstās zupas kūka

Kolekcijas: Veģetārās
Latvijas jaunākais kulinārijas blogeris Pipars apgalvo, ka ar šādas kūkas pagatavošanu tiks galā pat iesācējs un par kādu īpašu kulinārijas šedevru te nav ko runāt, lai gan garša tiešām ir lieliska un pasniegšanas veids pietiekami neierasts.

Sastāvdaļas

  • 1 kg vārītu kartupeļu
  • 700 g rīvētu biešu marinādē
  • 800 g grieķu jogurta bez piedevām
  • 300 g mīkstā siera
  • 3-4 lauku gurķi
  • 3 ēd. k. mārrutku
  • 3 ēd. k. saldo sinepju
  • 20 g želatīna
  • Etiķis
  • Dilles, loki
  • Sāls

Pagatavošana

260 min.
  1. Vārītus kartupeļus pārliek bļodā, pievieno 2 ēd.k. mārrutkus, 2 ēd.k. sinepes, sāli pēc garšas un visu ar kartupeļu stampu saspaida. Kartupeļu masu pārliek formā un ar to pašu stampu izlīdzina.
  2. Želatīnu uzbriedina, izkausē un mazliet atdzesē.
  3. Lielā bļodā pārliek sieru un jogurtu, kārtīgi visu samaisa, lai veidojas viendabīga masa. Tad pievieno sagrieztus strēmelītēs gurķus, marinētas bietes, sasmalcinātus zaļumus, atlikušos mārrutkus un sinepes, sāli un etiķi pēc garšas. Pievieno arī izkausētu želatīnu un visu kārtīgi samaisa.

    Lielā bļodā pārliek sieru un jogurtu, kārtīgi visu samaisa,...
  4. Jogurta-biešu masu pārlej formā pa virsu kartupeļiem un liek uz 4 stundām ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Jogurta-biešu masu pārlej formā pa virsu kartupeļiem un liek...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi