Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Aukstās zupas kūka

Aukstās zupas kūka

FOTO: Pipars.lv

Kolekcijas: Veģetārās
Latvijas jaunākais kulinārijas blogeris Pipars apgalvo, ka ar šādas kūkas pagatavošanu tiks galā pat iesācējs un par kādu īpašu kulinārijas šedevru te nav ko runāt, lai gan garša tiešām ir lieliska un pasniegšanas veids pietiekami neierasts.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg vārītu kartupeļu
  • 700 g rīvētu biešu marinādē
  • 800 g grieķu jogurta bez piedevām
  • 300 g mīkstā siera
  • 3-4 lauku gurķi
  • 3 ēd. k. mārrutku
  • 3 ēd. k. saldo sinepju
  • 20 g želatīna
  • Etiķis
  • Dilles, loki
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

260 min.
  1. Vārītus kartupeļus pārliek bļodā, pievieno 2 ēd.k. mārrutkus, 2 ēd.k. sinepes, sāli pēc garšas un visu ar kartupeļu stampu saspaida. Kartupeļu masu pārliek formā un ar to pašu stampu izlīdzina.
  2. Želatīnu uzbriedina, izkausē un mazliet atdzesē.
  3. Lielā bļodā pārliek sieru un jogurtu, kārtīgi visu samaisa, lai veidojas viendabīga masa. Tad pievieno sagrieztus strēmelītēs gurķus, marinētas bietes, sasmalcinātus zaļumus, atlikušos mārrutkus un sinepes, sāli un etiķi pēc garšas. Pievieno arī izkausētu želatīnu un visu kārtīgi samaisa.

    Lielā bļodā pārliek sieru un jogurtu, kārtīgi visu samaisa,...

    FOTO: Pipars.lv

  4. Jogurta-biešu masu pārlej formā pa virsu kartupeļiem un liek uz 4 stundām ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Jogurta-biešu masu pārlej formā pa virsu kartupeļiem un liek...

    FOTO: Pipars.lv

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas