Biešu maizes pīrāgi ar kūpinātu gaļu un linsēklām

Kolekcijas: Līgo svētku
Recepti piedāvā pavārs Renārs Purmalis.

Sastāvdaļas

  • 20 g miltu
  • 125 g svaigi spiestas biešu sulas
  • 5 g sausā rauga
  • 15 g eļļas
  • 3 g sāls
  • 5 g cukura
  • 20 g linsēklu
  • 200 g kūpinātas cūkas krūtiņas
  • 1 ola pīrāgu pārsmērēšanai, milti rullēšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Sajauc siltu biešu sulu ar sauso raugu un cukuru, lai raugs var kārtīgi izšķīst un aktivizēties. Pēc tam liek klāt miltus, eļļu un sāli. Ja liekas, ka mīkla ir par mīkstu, tad, rullējot mīklu, vēl klāt tiks pievienoti milti.
  2. Ļauj, lai mīkla uzbriest, tad izrullē mīklu plānu un ar bļodu, lielu krūzi vai glāzi spiež aplīšus.
  3. Aplīšu vidū liek smalkos kubiņos sagrieztu kūpināto gaļu. Aplīšu maliņas apsmērē ar pāris pilītēm ūdens (lai labāk liptu mīkla, lokot pīrāgus ciet), un pārlokot izveido pīrāgus.
  4. Virsū smērē sakultu olu un pārber ar linsēklām.
  5. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.
  6. Nogaršo kopā ar Mežpils Tradicionālo alu.

    Lai labi garšo!
    Nogaršo kopā ar Mežpils Tradicionālo alu.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ināra Šodien 10:32
Tikai 20 g miltu!?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi