Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biešu maizes pīrāgi ar kūpinātu gaļu un linsēklām

2019. gada 10. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Recepti piedāvā pavārs Renārs Purmalis.
Pagatavošana
60 min
1. Sajauc siltu biešu sulu ar sauso raugu un cukuru, lai raugs var kārtīgi izšķīst un aktivizēties. Pēc tam liek klāt miltus, eļļu un sāli. Ja liekas, ka mīkla ir par mīkstu, tad, rullējot mīklu, vēl klāt tiks pievienoti milti.
2. Ļauj, lai mīkla uzbriest, tad izrullē mīklu plānu un ar bļodu, lielu krūzi vai glāzi spiež aplīšus.
3. Aplīšu vidū liek smalkos kubiņos sagrieztu kūpināto gaļu. Aplīšu maliņas apsmērē ar pāris pilītēm ūdens (lai labāk liptu mīkla, lokot pīrāgus ciet), un pārlokot izveido pīrāgus.
4. Virsū smērē sakultu olu un pārber ar linsēklām.
5. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.
6. Nogaršo kopā ar Mežpils Tradicionālo alu.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu