Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Biešu maizes pīrāgi ar kūpinātu gaļu un linsēklām

Biešu maizes pīrāgi ar kūpinātu gaļu un linsēklām

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Līgo svētku
Recepti piedāvā pavārs Renārs Purmalis.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 20 g miltu
  • 125 g svaigi spiestas biešu sulas
  • 5 g sausā rauga
  • 15 g eļļas
  • 3 g sāls
  • 5 g cukura
  • 20 g linsēklu
  • 200 g kūpinātas cūkas krūtiņas
  • 1 ola pīrāgu pārsmērēšanai, milti rullēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sajauc siltu biešu sulu ar sauso raugu un cukuru, lai raugs var kārtīgi izšķīst un aktivizēties. Pēc tam liek klāt miltus, eļļu un sāli. Ja liekas, ka mīkla ir par mīkstu, tad, rullējot mīklu, vēl klāt tiks pievienoti milti.
  2. Ļauj, lai mīkla uzbriest, tad izrullē mīklu plānu un ar bļodu, lielu krūzi vai glāzi spiež aplīšus.
  3. Aplīšu vidū liek smalkos kubiņos sagrieztu kūpināto gaļu. Aplīšu maliņas apsmērē ar pāris pilītēm ūdens (lai labāk liptu mīkla, lokot pīrāgus ciet), un pārlokot izveido pīrāgus.
  4. Virsū smērē sakultu olu un pārber ar linsēklām.
  5. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.
  6. Nogaršo kopā ar Mežpils Tradicionālo alu.

    Lai labi garšo!
    Nogaršo kopā ar Mežpils Tradicionālo alu.

Lai labi garšo!

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas