Sākums > Receptes > Brokastis

Omlete franču gaumē

2019. gada 27. maijs
Foto: Virtuve diviem
Galvenais, ka recepte vienkārša un ātri pagatavojama, kas papildinās jūsu brokastu galdu.
Pagatavošana
20 min
1. Sakuļ ļoti kārtīgi ar dakšiņu olu dzeltenumus ar baltumiem.
2. Pievieno klāt sāli un maltos piparus. Vēlreiz kārtīgi sakuļ, lai izkūst sāls.
3. Pievieno smalki sagrieztas pētersīļu lapiņas un tās iemaisa olā.
4. Uzkarsē pannu, ieliek tajā sviestu. Sviestu nevajag pārkarsēt, tam nav jāsprakšķ un jādūmo.
5. Lej uz pannas sakultās olas.
Foto: Virtuve diviem
6. Visu laiku to intensīvi maisa ar dakšiņu un vienlaicīgi pannu kustina turpu šurpu, lai olu nepievelk pie pannas.
7. Kad ola ir praktiski savilkusies, to satin rullītī. Kā jūs satīsiet, tam nav nozīmes, vai tas būs viens vesels rullītis, vai tīsiet abas malas vienu otrai pretī,tas garšu neiespaidos. Tad kad omlete satīta, to vēl ieziež ar sviestu.
Foto: Virtuve diviem
8. Atgādināšu tiem, kam negaršo tikko savilkusies ola. Pacep sarullēto omleti dažas minūtes ilgāk,lai viducis paliek cietāks. Tas ir labāks par jebko!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu