Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Apgāztā rabarberu kūka ar garšvielu sprādzienu

2019. gada 14. maijs
Foto: Depositphotos.com
Garda kā silta, tā auksta. Siltu var pasniegt ar vaniļas vai plombīra saldējumu.
Pagatavošana
80 min
1. Izvēlas cepamo formu. Pēc tās izmēriem sagatavo rabarberu kātu izmērus.
2. Rabarberus notīra - resnākos kātus, gareniski pārgriež uz pusem, lai visiem daudz maz vienāds biezums.
3. Pannā ber cukuru, iemaisa norīvētu citrona miziņu, pievieno sviestu un cukuru.
4. Sāk pannu sildīt, liek virsū rabarberus. Apgrozot ep dažas minūtes, līdz rabarberi paliek mīkstāki, cukurs izkusis un no rabarberiem mazliet izdalījusies sula. Noņem no uguns.
5. Gatavo mīklu. Lielā bļodā sakuļ sviestu uar cukuru, līdz masa viegla un gaisīga.
6. Pa vienai pievieno olas, iekuļ masā, tad iemaisa arī vaniļu.
7. Pieber cepamo pulveri, sāli un visas garšvielas, rūpīgi sakuļ, lai visas garšvielas kārtīgi iejauktos mīklā.
8. Pielej paniņas. Mīkla būs graudaina, bet nesatraucies, tas viss pieder pie lietas.
9. Iesijā miltus un tos iemaisa, lai nav mīklas kunkuļu.
10. Ietauko cepamo pannu. izkārto tajā saceptos rabarberus, ielej arī mazliet to sīrupu, ja ļoti daudz šķidruma, visu nelej.
11. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
12. Lej rabarberiem pāri mīklu un liek krāsnī. Cep 35 mīnūtes, tad ar koka irbulīti pārbauda - ja tas, iedurts trauka vidū, iznāk bez mīklas ap tā, ir gatavs, ja ne, pagarini cepšanas laiku.
13. Gatavu nedaudz atdzesē. Tad ar naža palīdzību nodrošinies, ka pīrags nav pielipis pie formas malām. Uzliec šķīvi un strauji apgāz formu otrādāk, lai izņemtu kūku.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu