Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Apgāztā rabarberu kūka ar garšvielu sprādzienu

Apgāztā rabarberu kūka ar garšvielu sprādzienu

FOTO: Depositphotos.com

Garda kā silta, tā auksta. Siltu var pasniegt ar vaniļas vai plombīra saldējumu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Rabarberiem:
  • 450 g rabarberu
  • 150 g cukura
  • 1/2 citrona miziņa
  • 4 ēd. k. sviesta (bez sāls)
  • 2 šķipsna/s sāls
  • Mīklai:
  • 85 g mīksta sviesta (6 ēd. k.)
  • 125 g brūnā cukura
  • 50 g baltā cukura
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. ingvera pulvera
  • 1/8 tējk. maltu krustnagliņu
  • 2 šķipsna/s muskatrieksta
  • 120 ml paniņu
  • 195 g miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Izvēlas cepamo formu. Pēc tās izmēriem sagatavo rabarberu kātu izmērus.
  2. Rabarberus notīra - resnākos kātus, gareniski pārgriež uz pusem, lai visiem daudz maz vienāds biezums.
  3. Pannā ber cukuru, iemaisa norīvētu citrona miziņu, pievieno sviestu un cukuru.
  4. Sāk pannu sildīt, liek virsū rabarberus. Apgrozot ep dažas minūtes, līdz rabarberi paliek mīkstāki, cukurs izkusis un no rabarberiem mazliet izdalījusies sula. Noņem no uguns.
  5. Gatavo mīklu. Lielā bļodā sakuļ sviestu uar cukuru, līdz masa viegla un gaisīga.
  6. Pa vienai pievieno olas, iekuļ masā, tad iemaisa arī vaniļu.
  7. Pieber cepamo pulveri, sāli un visas garšvielas, rūpīgi sakuļ, lai visas garšvielas kārtīgi iejauktos mīklā.
  8. Pielej paniņas. Mīkla būs graudaina, bet nesatraucies, tas viss pieder pie lietas.
  9. Iesijā miltus un tos iemaisa, lai nav mīklas kunkuļu.
  10. Ietauko cepamo pannu. izkārto tajā saceptos rabarberus, ielej arī mazliet to sīrupu, ja ļoti daudz šķidruma, visu nelej.
  11. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  12. Lej rabarberiem pāri mīklu un liek krāsnī. Cep 35 mīnūtes, tad ar koka irbulīti pārbauda - ja tas, iedurts trauka vidū, iznāk bez mīklas ap tā, ir gatavs, ja ne, pagarini cepšanas laiku.
  13. Gatavu nedaudz atdzesē. Tad ar naža palīdzību nodrošinies, ka pīrags nav pielipis pie formas malām. Uzliec šķīvi un strauji apgāz formu otrādāk, lai izņemtu kūku.

    Lai labi garšo!
    Gatavu nedaudz atdzesē. Tad ar naža palīdzību nodrošinies, k...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas