Rabarberu un zemeņu pīrāgs

Rabarberu un zemeņu pīrāgs
Foto: Depositphotos.com
Īpašā odziņa - mīklai pievienotais biezpiens.

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200 g biezpiena (ne graudaina)
  • 3 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 200 g margarīna
  • 1 ola
  • 1/2 tējk. dzēstas sodas
  • Virskārtai:
  • 500-600 g rabarberu
  • 200 g zemeņu
  • 50 g ķirbju sēklu
  • Pārlējumam:
  • 250 g skābā krejuma
  • 100 g cukura
  • 4 olas
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana

70 min.
  1. Rabarberus notīra, sagriež un apber ar nelielu daudzumu cukura. Sagriež arī zemenes.
  2. Ja beizpiens graudains, izber caur sietu. Samaisa ar mīkstu margarīnu, pievieno olu.
  3. Iemaisa arī cukuru, izsijātus miltus un etiķī dzēstu sodu.
  4. Mīkla izveidojas patīkami mīksta.
  5. Sajauc visas sastāvdaļas pārlējumam. Maisa, līdz cukurs izkusis.
  6. Mīklu ar rokām izklāj ietaukotā cepešpannā, izveido arī maliņas.
  7. Uz mīklas vienmērīgi izklāj rabarberus un zemenes, uzber ķirbju sēklas.
  8. Pārlej ar krējuma maisījumu.
  9. Cep 180 grādos sakarsēta krāsī aptuveni 40 minūtes - gatavību pārbauda kā ierasts.

    Lai labi garšo!
    Cep 180 grādos sakarsēta krāsī aptuveni 40 minūtes - gatavīb...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi