Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grilēta ķengura fileja

2019. gada 19. marts
Foto: Pipars.lv
Vai tu zini kā garšo ķengura gaļa? Vai tu māki to pagatavot? Ja atbildes ir "nē", tad lasi tālāk. Es pastāstīšu!
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Pagatavošana
50 min
1. Ķengura fileju atkausē, pārlej ar olīveļļu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, rozmarīnu, sāli, svaigi maltus piparus, apmaisa un atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.
2. Pa šo laiku iekurina grilu līdz 240-250 grādiem un apcep dārzeņus pasniegšanai.
3. Fileju jācep ātri lielā temperatūrā uz riktīgi karstām restēm - tad gaļas aromāts atveras vislabāk. Fileju cep 3 minūtes no katras puses.
4. Gatavu fileju noņem no grila un ietin folijā uz 10 minūtēm - gaļas iekšpusē temperatūra turpina kāpt vēl pāris minūtes, tāpēc gaļas sula iekšpusē pati vienmērīgi izplatīsies.
Fileju pasniedz ar ceptiem dārzeņiem.

Labu apetīti!
Foto: Pipars.lv
Uz augšu