Ātrās ribiņas

Kolekcijas: Grila ēdienu
Par to, kā pareizi pagatavot ribiņas, eksperti strīdās vēl šobaltdien. Es uzskatu, ka ribiņas jāpērk un jāgatavo ņemot vērā laiku un gala rezultātā. Ja tev ir daudz laika vai arī vēlies ribiņas, kuras pašas kūst mutē - tad jāņem biezāks gabals un vispirms ribiņas jāvāra. Ja tev ir maz laika un tur gribi vienkārši garšīgas ribiņas, tad droši ņem plānāku gabalu un es iemācīšu kā tās garšīgi pagatavot.
Vienu gan ņem vērā - ribiņām jabūt svaigām un kvalitatīvām.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

  • 2 kg garo cūkgaļas ribiņu
  • 1 ēd. k. koriandra
  • 3 lauru lapas
  • 1 ēd. k. rīvēta ingvera
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ēd. k. sīpolu granulu
  • 1 ēd. k. kaltētas selerijas
  • Olīveļļa
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

550 min.
  1. Visas sausās sastāvdaļas sasmalcina piestā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, olīveļļu un samaisa. Ar šo marinādi apsmērē ribiņas, apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz visu nakti.
  2. 30 minūtes pirms grilēšanas ribiņas izņem no ledusskapja un pievieno sāli.
  3. Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem.
  4. Ribiņas ietin folijā, liek grilā. Grilam uzliek vāku un grilē 25-30 minūtes. Tad noņem foliju un cep vēl minūtes 15.
  5. Ribiņas sagriež pa vienai un pasniedz ar svaigiem un grilētiem dārzeņiem un mērci.

    Lai labi garšo!
    Ribiņas sagriež pa vienai un pasniedz ar svaigiem un grilēti...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi