Cūkgaļas karbonādes ar āboliem

Kolekcijas: Grila ēdienu
Cūkgaļas karbonāde nav pārāk trekns gaļas gabals, tāpēc gaļa var sanākt sausa. Lai tas nenotiktu, gaļu vajag noturēt marinādē un rūpīgi sekot temperatūrai.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

  • 750 g cūkgaļas karbonādes
  • 3 saldskābi āboli
  • 150 ml sidra
  • 3 ēd. k. BBQ mērces
  • 3 ēd. k. sojas mērces

Pagatavošana

90 min.
  1. Cūkgaļu sagriež porcijas gabalos, pārliek bļodā vai zip lock maisiņā. Pievieno sidru, sojas mērci, BBQ mērci, samaisa.
  2. Marinēt var visu nakti ledusskapī vai apmēram 1 stundu istabas temperatūrā. Ja gaļa marinējās ledusskapī, tad 30 minūtes pirms grilēšanas to izņem, lai tā uzssilst.
  3. Ābolus sagriež 6 daļās.
  4. Iekurina grilu līdz 180-200 grādiem.
  5. Gaļu uzliek uz restēm un cep zem vāka 10 minūtes. Gaļu vienreiz apgriež un apsmērē ar marinādi. Gatavu gaļu pārliek traukā un ļauj 5 minūtes atpūsties.
  6. Pašās beigās uz restēm uzliek ābolus. Cep 3-4 minūtes no abām puzēm.
    Gaļu pasniedz ar grilētiem āboliem.

    Lai labi garšo!
    Pašās beigās uz restēm uzliek ābolus. Cep 3-4 minūtes no abā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni