Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas karbonādes ar āboliem

2019. gada 14. marts
Foto: Pipars.lv
Cūkgaļas karbonāde nav pārāk trekns gaļas gabals, tāpēc gaļa var sanākt sausa. Lai tas nenotiktu, gaļu vajag noturēt marinādē un rūpīgi sekot temperatūrai.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Pagatavošana
90 min
1. Cūkgaļu sagriež porcijas gabalos, pārliek bļodā vai zip lock maisiņā. Pievieno sidru, sojas mērci, BBQ mērci, samaisa.
2. Marinēt var visu nakti ledusskapī vai apmēram 1 stundu istabas temperatūrā. Ja gaļa marinējās ledusskapī, tad 30 minūtes pirms grilēšanas to izņem, lai tā uzssilst.
3. Ābolus sagriež 6 daļās.
4. Iekurina grilu līdz 180-200 grādiem.
5. Gaļu uzliek uz restēm un cep zem vāka 10 minūtes. Gaļu vienreiz apgriež un apsmērē ar marinādi. Gatavu gaļu pārliek traukā un ļauj 5 minūtes atpūsties.
6. Pašās beigās uz restēm uzliek ābolus. Cep 3-4 minūtes no abām puzēm.
Gaļu pasniedz ar grilētiem āboliem.

Lai labi garšo!
Foto: Pipars.lv
Uz augšu