Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pankūku torte ar citronu krēmu

2019. gada 28. februāris
Foto: Pipars.lv
Torte man šoreiz sanāca plāna, jo, godīgi runājot, mazliet pankūkas jau apnikušas. Tāpēc svētku reizei vai kādām ģimenes pusdienām vai brančam iesaku gatavot visu dubultā - gan pankūkas, gan krēmu.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Pagatavošana
300 min
1. Olas uzputo ar cukuru. Pakāpeniski, turpinot putot, pievienot pienu un miltus.
2. Uzkarsētā pannā izcept pankūkas - sanāk apmēram 10 gab.
3. Gatavo krēmu. Citronus kārtīgi nomazgā. Miziņu sarīvē uz smalkās rīves (tikai dzelteno kārtu) un tasd iespiež sulu.
4. Olas uzputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu.
5. Masu pārlej piemērotā traukā, pievieno sviestu un vāra ūdens peldē visu laiku maisot, kamēr masa kļūst bieza, apm. 7-8 minūtes. Atdzesē.
6. Pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
7. Formā ar noņemamiem bortiem kārto slāņos pankūkas, katru slāni iesmērējot ar citrona krēmu. Liek ledusskapī kamēr sastingst vai uz nakti.

Lai labi garšo!
Foto: Pipars.lv
Uz augšu