Torte man šoreiz sanāca plāna, jo, godīgi runājot, mazliet pankūkas jau apnikušas. Tāpēc svētku reizei vai kādām ģimenes pusdienām vai brančam iesaku gatavot visu dubultā - gan pankūkas, gan krēmu.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Pankūkām:
10ēd. k.miltu
375mlpiena
2olas
2ēd. k.cukura
Eļļa cepšanai
Pildījumam:
2citroni
2olas
125gcukura
60gsviesta
12gželatīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
300 min.
Olas uzputo ar cukuru. Pakāpeniski, turpinot putot, pievienot pienu un miltus.
Uzkarsētā pannā izcept pankūkas - sanāk apmēram 10 gab.
Gatavo krēmu. Citronus kārtīgi nomazgā. Miziņu sarīvē uz smalkās rīves (tikai dzelteno kārtu) un tasd iespiež sulu.
Olas uzputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu.
Masu pārlej piemērotā traukā, pievieno sviestu un vāra ūdens peldē visu laiku maisot, kamēr masa kļūst bieza, apm. 7-8 minūtes. Atdzesē.
Pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
Formā ar noņemamiem bortiem kārto slāņos pankūkas, katru slāni iesmērējot ar citrona krēmu. Liek ledusskapī kamēr sastingst vai uz nakti.