Pankūku torte ar citronu krēmu

Torte man šoreiz sanāca plāna, jo, godīgi runājot, mazliet pankūkas jau apnikušas. Tāpēc svētku reizei vai kādām ģimenes pusdienām vai brančam iesaku gatavot visu dubultā - gan pankūkas, gan krēmu.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

  • Pankūkām:
  • 10 ēd. k. miltu
  • 375 ml piena
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. cukura
  • Eļļa cepšanai
  • Pildījumam:
  • 2 citroni
  • 2 olas
  • 125 g cukura
  • 60 g sviesta
  • 12 g želatīna

Pagatavošana

300 min.
  1. Olas uzputo ar cukuru. Pakāpeniski, turpinot putot, pievienot pienu un miltus.
  2. Uzkarsētā pannā izcept pankūkas - sanāk apmēram 10 gab.
  3. Gatavo krēmu. Citronus kārtīgi nomazgā. Miziņu sarīvē uz smalkās rīves (tikai dzelteno kārtu) un tasd iespiež sulu.
  4. Olas uzputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu.
  5. Masu pārlej piemērotā traukā, pievieno sviestu un vāra ūdens peldē visu laiku maisot, kamēr masa kļūst bieza, apm. 7-8 minūtes. Atdzesē.
  6. Pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
  7. Formā ar noņemamiem bortiem kārto slāņos pankūkas, katru slāni iesmērējot ar citrona krēmu. Liek ledusskapī kamēr sastingst vai uz nakti.

    Lai labi garšo!
    Formā ar noņemamiem bortiem kārto slāņos pankūkas, katru slā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi