Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas cepetis zaļumu un mārrutku marinādē

Vistas cepetis zaļumu un mārrutku marinādē

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Ziemassvētku
Cepetis “Zevs”. Paldies par recepti Latvijas basketbola izlasei un "Ķekava".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 3 selerijas kāti
  • 2 sīpoli
  • 2 buntītes pētersīļu
  • 1 ķiploks
  • 1 čili pipars
  • 3 ēd. k. mārrutku
  • 60 ml medus
  • 80 ml eļļas
  • 80 ml selerijas sulas
  • 50 ml vīna etiķa
  • Zaļie pipari un sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Sakapā seleriju un pētersīļus, sadauza ķiploku, sakapā sīpolus, un sagriež čili lielos gabalos.
  2. Visu samaisa kopā ar mārrutkiem, eļļu, vīna etiķi, cukura sīrupu, seleriju sulu.
  3. Sagatavoto masu pilda cepetī un ap cepeti. Cepeti liek ledusskapī uz 2 - 5 stundas iemarinēties.
  4. Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās.
  5. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai. 

    Lai labi garšo!
    Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem,...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Padomju laiku šniceles

Padomju laiku šniceles

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas