Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas cepetis zaļumu un mārrutku marinādē

2018. gada 20. decembris
Foto: Receptes.lv
Cepetis “Zevs”. Paldies par recepti Latvijas basketbola izlasei un "Ķekava".
Pagatavošana
200 min
1. Sakapā seleriju un pētersīļus, sadauza ķiploku, sakapā sīpolus, un sagriež čili lielos gabalos.
2. Visu samaisa kopā ar mārrutkiem, eļļu, vīna etiķi, cukura sīrupu, seleriju sulu.
3. Sagatavoto masu pilda cepetī un ap cepeti. Cepeti liek ledusskapī uz 2 - 5 stundas iemarinēties.
4. Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās.
5. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai. 

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu