Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pīrāgs ar ābolu pusītēm

2018. gada 1. novembris
Foto: Virtuve diviem
Sodu obligāti jāliek mīklā, kur izmanto skābpiena produktus, augļu sulu/biezeni, augļu gabaliņus, medu, liela daudzuma kakao, lai neitralizētu skābi šajos produktos. Ja to nedarīs, tad gala rezultātā izceptie pīrāgi būs smagi un blīvi.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
60 min
1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 180 grādiem.
2. Samaisa kopā miltus, cepampulveri, sodu, kanēli, sāli.
3. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, vanilīnu. Puto kādas 3-4 minūtes.
4. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas, tad jogurtu.
5. Divos gājienos, kā pēdējo, pieber miltu maisījumu.
6. Notīrītajiem un uz pusi pārgrieztiem āboliem izdara vairākus paralēlus iegriezumus, bet tā, lai tie turētos kopā.
7. Formā ieklāj cepampapīru, ielej mīklu. Formu izmantoju 20×30 cm. Ābolus liek mīklā ar pārgriezto pusi uz leju ik pēc neliela attāluma, viegli iespiežot iekšā. Uz āboliem var uzkaisīt kanēli un cukuru.
8. Cep 180 grādos 35-40 min., vai līdz gatavs un āboli mīksti.
9. Gatavu pīrāgu atstāj uz kādām 10 minūtēm formā, tad izņem un vēlams atdzesēt uz režģa. Var uzkaisīt pūderi. Sagriezt nelielos gabaliņos, lai katrā centrā atrastos pa ābolu pusītei. Var pasniegt ar putukrējuma cepurīti vai saldējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu