Ātri vārāmo auzu pārslu putra ar karamelizētiem bumbieriem, avenēm un lazdu riekstu karameli

3 1
Paldies par recepti "Dobeles Dzirnavnieks" un kulinārijas bloga autorei Annija Mihelsonei.

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāze/s Dobeles ātri vārāmo eko auzu pārslu
  • 1.5 glāze/s rīsu-lazdu riekstu piena
  • 1/2 glāze/s lazdu riekstu
  • 1/2 bumbiera (šķēlītēs)
  • 1 sauja svaigu vai saldētu aveņu
  • 1 ēd. k. čia sēklu
  • 1 tējk. kanēļa
  • 2 žāvētas aprikozes
  • 1 ēd. k. kokosriekstu eļļas
  • 4 ēd. k. dateļu sīrupa
  • 2 ēd. k. medus
  • 2.5 ēd. k. brūnā cukura
  • Svaiga piparmētru lapiņa

Pagatavošana

25 min.
  1. Katliņā liek vārīties rīsu-lazdu riekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  2. Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – 2 ēd.k. dateļu sīrupa, medu un 2 ēd.k. cukura. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele. Riekstus izklāj uz cepamā papīra, ļauj karamelei sacietēt.
  3. Uz pannas izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar 1/2 ēd.k. cukura un pārlej ar 2 ēd.k. dateļu sīrupa. Karamelizē no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti.
  4. Putru liek bļodā, pa virsu izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar riekstiem, avenēm un gabaliņos sagrieztām aprikozēm. Visu pārber ar čia sēkliņām un dekorē ar piparmētras lapiņu.

    Lai labi garšo!
    Putru liek bļodā, pa virsu izkārto bumbieru šķēlītes, pārber...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis