Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zeltainās bērzlapju karbonādes

2018. gada 5. septembris
Foto: Zane Bloka
Karbonādem izmanto tikai sarkanās un dzeltenās bērzlapes. Tikai galviņas, tām jābūt pilnībā plakanām, lai var vienmērīgi un kārtīgi izcept.
Pagatavošana
30 min
1. Notīra bērzlapju cepurītes - novelk krāsaino kārtiņu un iztīra poras. Dara to rūpīgi, lai nesalūzt.
2. Apber ar sāli un pipariem, uz nakti ievieto ledusskapī.
3. Vienā bļodiņā sakuļ olas, otrā ieber miltus.
4. Uzmanīgi apvārta bērzlapes miltos, tad olā un atkal miltos. Olu un miltu daudzums atkarīgs no sēņu daudzuma.
5. Cep sakarsētās taukvielās no abām pusēm uz vidējas uguns līdz karbonādes ieguvušas zeltainu krāsu.

Labu apetīti!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu