Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Grilēta laša salāti ar turku zirņiem un piparmētru

Grilēta laša salāti ar turku zirņiem un piparmētru

FOTO: Sanita Briķe

Gardi salāti, kuros svaigs gurķis dod vieglumu, bet zirņi ar kuskusu sātu.
Bet lasi, lūdzu, nepārcepiet sausu! Jo kā saka Mārtiņš Rītiņš – “Nekhas… nekhas nevar būt sliktāks par pārceptu zivi!”

Viegli pagatavojami, bet necerēti sātīgi salāti vakariņām, kad esat atgriezušies no copes, bet loma nav. Caurbraucot kādā veikalā tiek “nomakšķerēts” lasis un cerētā maltīte neizpaliks.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 400 g svaiga laša vai foreles
  • 400 g turku zirņu
  • 50 g kuskusa
  • 2 gurķi
  • 1 saišķis piparmētras
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s citronpiparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Laša gabals (cik vien lielu vēlaties) tiek apbērts ar garšvielām un grilēts cepeškrāsnī vai grilā.
    Laša gabals (cik vien lielu vēlaties) tiek apbērts ar garšvi...

    FOTO: Sanita Briķe

  2. Pa to laiku uzvāra ūdeni un aplej kuskusu (proporcijas skatīt uz iepakojuma).
  3. Nolej turku zirņiem šķidrumu un samaisa ar smalki sagrieztiem gurķiem.
  4. Kad atdzisis kuskuss, iemaisa to salātos.
  5. Sadrupina palielos gabalos grilēto lasi un iecilā salātos.
  6. No olīveļļas, garšvielām un sakapātas piparmētras pagatavo mērci. Piparmētras vietā var lietot baziliku. Daudz nemaisīt, lai sastāvdaļas nesajūk putrā.

    Labu apetīti!
    No olīveļļas, garšvielām un sakapātas piparmētras pagatavo m...

    FOTO: Sanita Briķe

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīta vistas fileja ar sieru un tomātiem

Pildīta vistas fileja ar sieru un tomātiem

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA