Svaigie salāti ar turku zirņiem un ātro pesto

3 1
Radošas receptes rudenīgam piknikam. Paldies par recepti pavārei Jevgēnijai Jansonei un pārtikas mazumtirdzniecības tīklam ELVI.

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • Salātiem:
  • 3 vidēji lieli burkāni
  • 100 g redīsu
  • 250 g tomātu
  • 4 nelieli gurķi
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 100 g olīvu
  • 100 g ledus salātu lapu
  • 200 g konservētu turku zirņu (bez šķidruma)
  • 70 g fetas siera
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie pipari pēc garšas
  • Balzamiko krēms pēc vēlmes
  • Pesto (to var aizstāt ar gatavo pesto mērci):
  • 2 lielas saujas svaigā bazilika lapu
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 20 g rīvētā parmezāna
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • 1 sauja grauzdētu mandeļu
  • 80-100 ml extra virgin olīveļļas
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

20 min.
  1. Sagriež burkānus, redīsus un gurķus plānās ripiņās. Gabaliņos sagriež arī tomātus un ledus salātus, bet sīpolus sasmalcina pusgredzenos.
  2. Lielā bļodā liek visus dārzeņus, olīvas un turku zirņus. Fetas sieru nedaudz sadrupina ar pirkstiem un pievieno pie dārzeņiem.
  3. Lai pagatavotu pesto, virtuves kombainā vai blenderī liek visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. Sasmalcina līdz drupačām. Blenderim darbojoties, pamazām pievieno olīveļļu un sablenderē līdz viendabīgai masai (pievieno tik daudz eļļas, cik vēlaties, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).
  4. Vedot salātus uz piknika vietu, salātu sastāvdaļas saliek lielā traukā, bet mērci ielej atsevišķi mazā trauciņā. Pirms ēšanas salātus sajauc kopā ar 2-3 ēdamkarotēm pesto, sāli un pipariem. Var rotāt ar balzamiko krēmu.

    Labu apetīti!
    Vedot salātus uz piknika vietu, salātu sastāvdaļas saliek li...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti