Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Saldskābā vistas panna

2005. gada 15. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. vistu sagriež nelielos gabalos 2x3 cm, ķiplokus izspiež caur spiedi vai sarīvē, anīsa sēklas izberž miezerī cik vien smalki var, puscitronam norīvee mizu un izspiež sulu - visu šito ieliek bļodinjā, pieliek sāli cik gribaa (baigi maz pieliku - tjipa garšvielas sāls vietā), uzkaisa pāri tējkaroti cukura un piparus un pārlej pāri rozmarīna eļļu, riktīgi samaisa, lai vistas gabaliņi apņemti no visām pusēm un atstāj uz 10 minūtēm iemarinēties..
2. pa to laiku - sarīvē sieru uz smalkās rīves, sakuļ olu, piekuļ klāt majonēzi un skābo krējumu, beigās piekuļ klāt sarīvēto sieru..
3. smalki sakapā lociņus un pētersiļus
4. cepeškrāsni iesilda līdz 200-230 grādiem..
5. porciju panniņām apakšā liek sviestu (jo mīxtāx, jo labāk) liek virsū vistu gabaliņus, apkaisa ar sakapātajiem lociņiem/pētersīļiem, pārlej pāri olu/krējum/siera masu. kuru ar apkaisa ar lociņ/pētersīļiem..
6. pilnās panniņas liek pa vidu cepeškrāsnij un cep minūtes 25, kamēr masa pacēlusies un augša apbrūnējusi...
7. šis daudzums ir domāts diviem ēdājiem.:)
Uz augšu