Svaigā melleņu kūka

2018. gada 31. jūlijs
Foto: Janas kūkas
Šāda tipa svaigo kūku var pagatavot gan svētku pasākumam, gan jaukai ģimenes pasēdēšanai :)
Pagatavošana
300 min
1. Kūkai nepieciešama pamatne - var izmantot klasiskās siera kūkas pamatni (sadrupināti cepumi + izkausēts sviests), bet var pagatavot arī vienkāršu biskvītu kā svaigās kūkas pamatni. Konkrētajā gadījumā pagatavoju kakao biskvītu - tā dēvēto "melno princi".
Viss ļoti vienkārši - sakuļam olas ar cukuru un pievienojam krējumu, kurā iepriekš iemaisīta soda.
Foto: Janas kūkas
2. Visu samaisa un pievieno miltus, kakao un beigās nedaudz alkohola. Tā kā izmantoju īpaši smalkos miltus, liku par 1 ēd. k. vairāk kā receptē norādīts. Masa sanāca diezgan šķidra - lejama krējuma konsistencē.
Foto: Janas kūkas
3. Lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
Foto: Janas kūkas
4. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādu karstumā un cep aptuveni pusstundu.
Foto: Janas kūkas
5. Izmantoju gredzenveida tortes veidni, kuru uzliku uz pamatnes.Tas nav obligāti, bet garšas bagātināšanai biskvītu apsmērēju ar šokolādes ganašu (vienādās daļās sadrupināta tumšā šokolāde un uzkarsēts saldais krējums).
6. Želatīnu aplej ar norādīto daudzumu auksta ūdens un ļauj tam uzbriest.
Foto: Janas kūkas
7. Nomazgā ogas. Konkrētajā gadījumā 1/3 daļu melleņu aizvietoju ar tumšo jāņogu sulu. Tumšās jāņogas piešķir skaistu un intensīvu krāsu.
Foto: Janas kūkas
8. Ieliek traukā ogas, biezpienu un pūdercukuru (daudzums pēc garšas).
Foto: Janas kūkas
9. Masu sablendē. Uz lēnas uguns maisot izkausē uzbriedināto želatīnu. Ļauj želatīna masai atdzist līdz istabas temperatūrai un pievieno ogu masai. Jāvērš uzmanība, ka pirms gatavošanas biezpienam un ogām jābūt paturētām istabas temperatūrā.
Foto: Janas kūkas
10. Saputo saldo krējumu līdz vieglām putu galotnītēm un divos piegājienos pievieno ogu masai.
Foto: Janas kūkas
11. Ogu masu pārlej biskvīta pamatnei. Vidū var sabērt svaigas ogas.
Foto: Janas kūkas
12. Kad gatavoju šo kūku, bija lietains un apmācies laiks. Lai izdotos gaišāks un glītāks gatavas kūkas attēls, vajadzēja gaidīt saulainu dienu, tāpēc kūku līdz bildēšanai ievietoju saldētavā. Galarezultātā secināju, ka šāds variants arī noder. Kūka nebija zaudējusi savu kvalitāti un bija garda :)
Foto: Janas kūkas
Uz augšu