Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Svaigā melleņu kūka

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Šāda tipa svaigo kūku var pagatavot gan svētku pasākumam, gan jaukai ģimenes pasēdēšanai :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kakao biskvītam:
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s krējuma
  • 2 olas
  • 1 ēd. k. kakao
  • 1 tējk. sodas
  • Rums, balzāms pēc izvēles
  • Ganašai:
  • Tumšā šokolāde (1:1)
  • Saldais krējums (1:1)
  • Melleņu masai:
  • 300 g melleņu
  • 200 g biezpiena
  • 180 g saldā krējuma
  • 12 g želatīna
  • 60 g ūdens
  • Pūdercukurs (pēc garšas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Kūkai nepieciešama pamatne - var izmantot klasiskās siera kūkas pamatni (sadrupināti cepumi + izkausēts sviests), bet var pagatavot arī vienkāršu biskvītu kā svaigās kūkas pamatni. Konkrētajā gadījumā pagatavoju kakao biskvītu - tā dēvēto "melno princi".
    Viss ļoti vienkārši - sakuļam olas ar cukuru un pievienojam krējumu, kurā iepriekš iemaisīta soda.
    Kūkai nepieciešama pamatne - var izmantot klasiskās siera kū...

    FOTO: Janas kūkas

  2. Visu samaisa un pievieno miltus, kakao un beigās nedaudz alkohola. Tā kā izmantoju īpaši smalkos miltus, liku par 1 ēd. k. vairāk kā receptē norādīts. Masa sanāca diezgan šķidra - lejama krējuma konsistencē.
    Visu samaisa un pievieno miltus, kakao un beigās nedaudz alk...

    FOTO: Janas kūkas

  3. Lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
    Lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.

    FOTO: Janas kūkas

  4. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādu karstumā un cep aptuveni pusstundu.
    Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādu karstumā un ce...

    FOTO: Janas kūkas

  5. Izmantoju gredzenveida tortes veidni, kuru uzliku uz pamatnes.Tas nav obligāti, bet garšas bagātināšanai biskvītu apsmērēju ar šokolādes ganašu (vienādās daļās sadrupināta tumšā šokolāde un uzkarsēts saldais krējums).
  6. Želatīnu aplej ar norādīto daudzumu auksta ūdens un ļauj tam uzbriest.
    Želatīnu aplej ar norādīto daudzumu auksta ūdens un ļauj tam...

    FOTO: Janas kūkas

  7. Nomazgā ogas. Konkrētajā gadījumā 1/3 daļu melleņu aizvietoju ar tumšo jāņogu sulu. Tumšās jāņogas piešķir skaistu un intensīvu krāsu.
    Nomazgā ogas. Konkrētajā gadījumā 1/3 daļu melleņu aizvietoj...

    FOTO: Janas kūkas

  8. Ieliek traukā ogas, biezpienu un pūdercukuru (daudzums pēc garšas).
    Ieliek traukā ogas, biezpienu un pūdercukuru (daudzums pēc g...

    FOTO: Janas kūkas

  9. Masu sablendē. Uz lēnas uguns maisot izkausē uzbriedināto želatīnu. Ļauj želatīna masai atdzist līdz istabas temperatūrai un pievieno ogu masai. Jāvērš uzmanība, ka pirms gatavošanas biezpienam un ogām jābūt paturētām istabas temperatūrā.
    Masu sablendē.  Uz lēnas uguns maisot izkausē uzbriedināto ž...

    FOTO: Janas kūkas

  10. Saputo saldo krējumu līdz vieglām putu galotnītēm un divos piegājienos pievieno ogu masai.
    Saputo saldo krējumu līdz vieglām putu galotnītēm un divos p...

    FOTO: Janas kūkas

  11. Ogu masu pārlej biskvīta pamatnei. Vidū var sabērt svaigas ogas.
    Ogu masu pārlej biskvīta pamatnei. Vidū var sabērt svaigas o...

    FOTO: Janas kūkas

  12. Kad gatavoju šo kūku, bija lietains un apmācies laiks. Lai izdotos gaišāks un glītāks gatavas kūkas attēls, vajadzēja gaidīt saulainu dienu, tāpēc kūku līdz bildēšanai ievietoju saldētavā. Galarezultātā secināju, ka šāds variants arī noder. Kūka nebija zaudējusi savu kvalitāti un bija garda :)
    Kad gatavoju šo kūku, bija lietains un apmācies laiks. Lai i...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas