Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Krāsainā krēmsiera želejkūka

2018. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Pagatavo želejas. Pēc patikas izvēlas krāsainas augļu, ogu vai darzeņu sulas, koncentrētām vai atšķaidītām sulām pēc garšas pievieno cukuru un uzbriedinātu, izkausētu želatīnu, un 1 glāzi šķidruma ņemot 2 tējk. želatīna.
2. Šķidrumu lej lēzenos trauciņos, ledusskapī sastindzina. Tad ar asu nazi želeju sagriež kubiņos.
3. Ņem 18 cm diametra tortes veidni ar noņemamu malu, dibenu izklāj ar cepampapīru.
4. Cepumus sasmalcina, saberž ar mīkstu sviestu, iemaisa olu.
5. Ar masu, to piespiežot, izklāj veidnes dibenu un apmali.
6. Uz mīklas klāj cepampapīru un pieber ar slogu (pupām, zirņiem).
7. 180 grādu temperatūrā cep 15 minūtes, tad papīru ar slogu izņem un pamatni cep vēl 10-15 minūtes.
8. Pildījumam krēmsieru sajauc ar iebiezināto pienu un vaniļas cukuru, iemaisa uzbriedinātu un sildot izšķīdinātu želatīnu, pieber un iecilā pusi sagatavoto dažādu krāsu želejas kubiciņus.
9. Pildījumu lej ceptajā pamatnē veidnē un ledusskapī sastindzina.
10. Sastingušu kūku no veidnes izņem, noņem pamatnes papīru, kūku liek šķīvī un izgrezno ar pārpalikušajiem želejas kubiņiem.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu