Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Griķu un vistu akniņu sautējums

Griķu un vistu akniņu sautējums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 g vistu akniņas
  • 200 g griķu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 0.5 l ūdens
  • Sāls
  • Pipari
  • Kaltētu garšaugu maisījums
  • Sīpollociņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Griķus pārlej ar puslitru karsta ūdens, pieber sāli, uzliek katliņam vāku un nemaisot lēni vāra 10 minūtes.
  2. Tad noņem no uguns un patur vēl 10 minūtes, līdz griķi ir uzņēmuši sevī visu ūdeni un kļuvuši mīksti un irdeni.
  3. Eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un skaidiņās sarīvētu burkānu, liek klāt mazākos gabalos sagrieztas vistu akniņas, kaltētos garšaugus un maisot cep dažas minūtes.
  4. Iemaisa izvārītos griķus, sasmalcinātus ķiplokus, dažas minūtes vēl pasautē.
    Gatavu pārkaisa ar sīpollociņiem.

    Labu apetīti!
    Iemaisa izvārītos griķus, sasmalcinātus ķiplokus, dažas minū...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas