Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas šašliks slapjajā marinādē

2018. gada 11. jūlijs
Foto: Virtuve diviem
Kā jau vasarā,gatavot galīgi nav laika, bet bez ēšanas iztikt nevar, tad nu varam padalīties ar kādu vasarīgu receptīti, varbūt kādam noder.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
720 min
1. Ņem vistu kājas ar šķinķīšiem, mazāk kauli, vairāk gaļas. Pašas kājas nogriež, šķiņķīšus sīkāk nedala, jo nav vērts tos sagriezt mazākus, tik sula cepot tecēs vairāk ārā un gala rezultātā šašliks būs sausāks. Es biju nopircis apmēram 1,5 kg vistu stilbus.
2. Ūdenī saliek visas garšvielas un pavāra 5-10 min., atdzesē, pievieno sagrieztus ķiplokus un etiķa esenci.
3. Ieliek gabaliņus marinādē un visu dienu tos tur istabas temperatūrā, lai marinējas. Vakara pusē var tos ielikt ledusskapī. Šī recepte pateicīga ar to, ka var marinēt lielāku daudzumu gaļas, bet vienā reizē izmantot pēc vajadzības, pārējā marinējas tālāk. Tālāk marinējoties tā nepaliek ne stiprāka, ne arī kā citādi neizmainās tās garšas īpašības.
Foto: Virtuve diviem
4. Gaļa nav ilgi jāgrilē, jo tā kārtīgi iemarinējusies, līdz ar to tik jāuzmana lai nesadeg. Labāk biežāk apgrozīt un to neturēt uz karstākām vietām grilā. Katrā ziņā,šašliku vajag cept ātri,t ad tas saglabā sulīgumu.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu