Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti BANĀNU PUDIŅŠ

BANĀNU PUDIŅŠ

FOTO: Māris Balodis

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 0.200 kg cepumi
  • 0.160 kg banānu
  • 2 tējk. tumšās šokolādes
  • 1 ēd. k. miltu
  • 70 g cukura
  • 2 glāze/s piena
  • 0.040 kg olas dzeltenums
  • 0.010 kg sviesta
  • 0.001 kg sāls
  • 0.010 kg vanelīna cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. 1) Vispirms cepumus sadala mazākos gabaliņos un izklāj tos trauka apakšā.

    2) Sagriež ripiņās banānus un pārliek pāri cepumu kārtai.

    3) Katliņā ieber miltus, cukuru, sāli un pienu. Silda uz vidēji mazas uguns apmēram 5 minūtes, līdz uzkarsis, bet ne uzvārījies. Visu laiku maisa, lai neveidojas kunkuļi.

    4) Atsevišķā traukā viegli sakuļ olu dzeltenumus un pievieno tiem daļu piena maisījuma. Samaisa un kopā ar olām liek atpakaļ uz plīts. Rūpīgi maisot vāra vēl 10 minūtes, kamēr masa sabiezē. Pat ja tā vēl nav ieguvusi gluži biezu konsistenci, tas mainīsies pēc noņemšanas no uguns.

    5) Masai pievieno mīkstu sviestu, smalkos gabaliņos sasmalcinātu šokolādi un vaniļas ekstraktu.

    6) Kārtīgi izmaisa pudiņu un lej pudiņa kārtu uz cepumiem un banāniem.

    7) Var veidot arī vairākus slāņus – cepumu kārta, banānu kārta, šokolādes pudiņa kārtā - un tad vēlreiz to atkārtot. Atlikušos cepumus sadrupina un pārkaisa pāri pudiņam. Rota ar piparmetru lapiņām.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas